Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

zikretmek ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

zikretmek, -der anlamı
(-i) (zi'kretmek) 1. Adını söylemek, sözünü söylemek, anmak: "Ben dervişim diye göğsün gerersin / Hakkı zikretmeye dilin var mıdır?" -Pir Sultan Abdal. 2. Okunması âdet olan duaları ve Kur'an ayetlerini sürekli tekrarlamak: "Geceleri Hüsnü'nün evinde toplanır, zikreder, evrat çekerlermiş." -M. Ş. Esendal.

Türkçe - İngilizce

zikretmek anlamı
chant

zikretmek eş anlamlısı

anmak
(-i) 1. Birini veya bir şeyi akla getirerek sözünü etmek veya onu düşünmek, zikretmek, hatırlamak: "Onun bu fedakârlığını her yerde, her zaman minnetle anacağım." -P. Safa. 2. Bir sözü ağzına almak: Hastalığın adını anmaktan korkuyor. 3. (-i, -le) Bir armağanla birinin gönlünü almak. 4. Adlandırmak: Onu, başka Tahirlerden ayırt etmek için "Temiz Tahir" diye anarlardı.

"zikretmek" için örnek kullanımlar

Mevsime göre sebze yemekleri de olmakla birlikte kültürel öğeler arasında zikretmek yanlış olur. Coğrafya: Sivas iline 67 km, Altınyayla
Kaynak: Başören, Altınyayla
Turque adlı eserindeki Nasreddin Hoca bölümü, Jean Paul Carnier 'in Nasreddin Hoca et ses Histoires Turques adlı eserleri zikretmek yerinde olur.
Kaynak: Nasreddin Hoca
yerde Allah'ı zikretmek ve özellikle Allah 'ın varlığı ve birliği ile ilgili itikadi konularda derin bilgi sahibi olmak gerektiğine inanırlar.
Kaynak: Melamilik
eserlerinin başında ‘el-Muvatta' isimli Medine ehlinin ameli, sahabe ve tabiin fetvalarını da içinde barındıran hadis eserini zikretmek gerekir.
Kaynak: Mâlik bin Enes
Bu duruma göre kesin bir ifade ile bir medeniyet adı zikretmek isabetli olmasa da, Ulugeçit Köyünün Paflagonya, Roma ve Bizans
Kaynak: Ulugeçit, Eflani

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.