Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

ziynet ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

ziynet anlamı
is. Süs, bezek: "Samimi bir kalabalık, zamanımıza ziynet olan benzersiz şairi görmekten, dinlemekten âdeta sarhoştu." -A. Kabaklı.

Kişi Adları Sözlüğü

Ziynet anlamı Köken: Ar.
Cinsiyet: Kız
bakınız» Zinet

Türkçe - İngilizce

ziynet anlamı
isim
1) trappings

ziynet eş anlamlısı

bezek
is. 1. Süs, ziynet. 2. Bir eseri süslemeye yarayan motiflerin her biri.
süs
is. 1. Süslemeye, süslenmeye yarayan şey, bezek. 2. Süsleme veya süslenme işi: Süse düşkün. 3. Anlamı zenginleştiren edebiyat sanatı: Divan şiiri süse önem vermiştir. 4. mec. Güzellik veren, güzelleştiren şey: "Kitabı bir süs kabul etmek, kültür görgüsüzlüğünün en somut örneğini oluşturur." -T. Dursun K.

"ziynet" için örnek kullanımlar

Kasanın içinde olması gereken tek bir ziynet eşyası yerinde yoktu.
There was only one place to be in the case jewelery.
Kaynak: hurriyet.com.tr
Şüphelilerin üzerinde yapılan aramada, yaklaşık 30 bin lira para ve ziynet eşyasıyla şans oyunları kuponları ele geçirilmişti.
A search of the suspects, about 30 thousand pounds of money and jewelery were seized stuff, coupons, games of chance.
Kaynak: timeturk.com
Sahte ziynet eşyası satışıyla ilgili operasyonlarda gözaltına alınan 26 kişinin Burdur İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulamaları tamamlandı.
26 people were detained in operations involving the sale of counterfeit jewelery Burdur Provincial Directorate of Security questioning has been completed.
Kaynak: yasam.bugun.com.tr
Tokat'ta kuyumcular, bankalara şubelerden Cumhuriyet ve ziynet altını alıp satma yetkisi verilmesine tepki göstererek, kendilerine de kredi verme yetkisi istedi.
Tokat jewelers, banks, branches of the Republic, and given the authority to buy and sell gold jewelry, they react and asked for the authority to lend to them.
Kaynak: ekonomi.haberturk.com
Fildişi birçok kullanım alanı yanı sıra ziynet eşyası yapımına yarar. piyano tuşları, düğmeler ve ziynet eşyası yapımı için kullanılıyordu.
Kaynak: Fildişi
Cumhuriyet altın sikkeleri ve Cumhuriyet ziynet altınları olmak üzere iki türü bulunmaktadır. Cumhuriyet altın sikkelerine halk arasında
Kaynak: Cumhuriyet altını
Ekonomide malın pek çok türü vardır: kamu malı (telefon kulübesi, toplu taşıma araçları, parklar...), özel mal /mülk (ev, araba, ziynet
Kaynak: Mal
ziynet eşyası almayacaktır. Kararnamenin muhataplarına ülkeyi terk etmek için 31 Temmuz tarihine kadar süre tanınmış ve bu süre sonunda
Kaynak: Elhamra Kararnamesi
Diadem, aynı zamanda kadınlar tarafın yarım tac şeklinde başın ön kısmına takılan bir (tiara olarak da adlandırılır) ziynet eşyasının da
Kaynak: Diadem
Kolay işlenebilme özelliğinden dolayı takı ve ziynet eşyası yapımında kullanılır. Oltu taşı genellikle siyah, koyu kahve, sarı, nadiren de
Kaynak: Oltu taşı

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.