Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

Kapadokyalı ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Türkçe - İngilizce

Kapadokyalı anlamı
Cappadocia

"Kapadokyalı" için örnek kullanımlar

Roller : Bir Kapadokyalı | bas | Ernst Wachter | Bir köle | soprano/tenor | Maria Keldorfer | Misafirler (Mısırlılar ve Romalılar) ve
Kaynak: Salome (opera)
Çoğu Kapadokyalı, Karamanlıca olarak adlandırılan Yunan alfabesiyle yazılan Türkçe kullanıma geçmiştir. Yunancanın kullanılmaya devam
Kaynak: Kapadokya Yunancası
İç bölgelerde yaşayan Kapadokyalı ve Paflagonyalılar ise Pers soylularınca yönetiliyorlardı ve Pers İmparatorluğu 'na yakındılar.
Kaynak: Pontus Krallığı
kurucusu Kapadokyalı Aedesius, Atinalı Plutarkhos ve İskenderiyeli Hypatia Yeni Platonculuğun örnek verilebilecek önde gelen isimleridir.
Kaynak: Yeni Platonculuk
Yani Mikhail ve ailesi Kapadokyalı ve Yahudi asıllı olup athingaoi adı verilen Yahudilikten dönme özel bir mezhebe mensup Hristiyanlardı.
Kaynak: II. Mikhail
Sarah Skinazi daha küçük bir genç kızken, Kapadokyalı önemli bir aileden gelen zengin bir adam olan Yiannis Zardinidis'e aşık oldu.
Kaynak: Roza Eskenazi
Zamanının birçok Kapadokyalı ve Ermeni asıllı Anadolu gençleri gibi Bizans ordusuna girdi ve yetenekli oluşu dolayisiyla ordu
Kaynak: Mavrikios
Meletius 'u Antakya patriği olarak atadı ve Antakya'dan Kapadokyalı Babalar dan olan Nazianzuslu Gergory 'yi Konstantinopolis patriği yaptı.
Kaynak: I. Theodosius

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.