Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

başlayabilmek ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

başlayabilmek anlamı
(-e) Başlama imkânı veya olasılığı bulunmak: "Elbette öyle ama sen böyle panik hâlinde kapı kapı dolaşırsan, teşkilatta muhalefet var sanıp gerçekten de bir temizliğe başlayabilirler." -A. Ümit.

"başlayabilmek" için örnek kullanımlar

Buna başlayabilmek için yasal bir zemin olması gerekiyordu.
It was supposed to be a legal ground to begin.
Kaynak: dw.de
2004 Türkiye AB ile müzakerelere başlayabilmek için 45 yıllık bir beklentinin sonunda tarih aldığında, bir anda Türkiye küresel yatırım için çok daha cazip bir ülke haline geldi.
2004 Turkey to start negotiations with the EU at the end of 45 years of the date when it receives an expectation at a time, Turkey has become a country more attractive to global investment.
Kaynak: haber7.com
Bugün oda çalışmalarımıza başlayabilmek için Muğla, Fethiye, Marmaris, Datça ve Bodrum dernek başkanları olarak imzaladığımız dilekçemizi, Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız'a teslim ettik.
Today the room to begin our work in Mugla, Fethiye, Marmaris, Datca and Bodrum association presidents have signed the petition, Mugla President Shukri Ayyıldız'a Union of Chambers of Tradesmen and Artisans have delivered.
Kaynak: timeturk.com
Uğur Boral, sezon başı kampına hazır gidebilmek için ve gelecek sezon lige tam kapasiteyle başlayabilmek için, ameliyatın ardından fizik tedavi ve güçlendirme çalışmalarını da Acıbadem Fulya Hastanesi Sporcu Sağlığı Merkezi'nde devam ediyor.
Ugur Boral, ready to go to the camp, and the next season, the league per season to start at full capacity, and strengthening the work of physical therapy after surgery Acıbadem Fulya Hospital Sports Health Center continues.
Kaynak: timeturk.com

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.