Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

adsız ne demek?

 - 5 sözlük, 5 sonuç.

BSTS / Tarih Terimleri Sözlüğü

adsız anlamı
1- Eski Türklerde belli bir yiğitlik göstermediği için kendisine ad verilmeyen kişi. 2- Eski Türklerde, ailesinden ayrıldığı için artık onun adını taşımak hakkını yitiren delikanlı.

Güncel Türkçe Sözlük

adsız anlamı
sf. 1. Adı olmayan, isimsiz. 2. Tanınmayan, bilinmeyen: "Babası silik, adsız bir berberken çocuk bütün akranlarını çekerek dükkânını canlandırdı." -N. Cumalı. 3. is. tar. Türklerde, ailesinden ayrıldığı için artık onun adını taşımak, onun adıyla anılmak hakkını yitirmiş olan, bir yararlık gösterdiğinde ancak ad kazanabilen delikanlı.

Kişi Adları Sözlüğü

Adsız anlamı Köken: T.
Cinsiyet: Erkek
Ünsüz, tanınmamış, adı duyulmamış kimse.

Türkçe - İngilizce

adsız anlamı
sıfat
1) unnamed
2) nameless

Yerleşim Birimleri Sözlüğü

Adsız anlamı
Konya ili, Akşehir ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.

adsız eş anlamlısı

bilinmeyen
sf. mat. Değeri belli olmayan, bilinmedik (nicelik), bilinmez, meçhul: Cebirde bilinmeyenler şu harflerle gösterilirler: x, y, z.
isimsiz
sf. 1. Adı konmamış, adsız: İsimsiz çocuk. 2. Belirsiz, belli olmayan: "İncir ağacının altında her zamanki isimsiz ürpertiyle titriyorum." -Y. Z. Ortaç. 3. Yaptığı iş bilinmesine karşın kendi bilinmeyen, adsız: İsimsiz kahramanlar.

"adsız" için örnek kullanımlar

Kurtuluş mücadelesinde bulunan adlı, adsız kahramanlar yâd olunmuştur.
In the struggle for Independence named, unnamed heroes remembrance avoided.
Kaynak: yenimesaj.com.tr
Orta Asya da Türk çocukları belli yaşa adsız sayılırdı.
Central Asia, the Turkish children was considered a certain age, anonymous.
Kaynak: hakimiyet.com
Adsız vatan olmayacağı gibi, adsız millet de olmaz.
As the homeland will not be anonymous, anonymous people is not achieved.
Kaynak: haber7.com
Adsız ve kimliksiz bir toplum tasavvurunun bizi götüreceği yeri görmek isteyenler bir zamanların Yugoslavya'sına bakabilirler.
Vision of a society will lead us in an anonymous and faceless people who want to see where you can look Yugoslavya'sına a time.
Kaynak: timeturk.com
Senaryo, adsız ve trimaran ıyla Dünya'yı gezen olumsuz bir kahramanın, avare "Denizci"nin etrafında dönmektedir. Su dünyası, uluslararası
Kaynak: Su dünyası (film)
Şehrin Güney tarafında demiryolu mühendisi olarak görev yapan Johnny, 'The General' adını verdiği lokomotifine adsız bir sevgi
Kaynak: The General (1927 film)
sonlarına kadar Dereseki'nin koyu kadife bir yamacını şeritleyen adsız bir su idi. Tokat köşkünün şimdi Çifte Çınarlar şeklinde adlandırılan
Kaynak: Karakulak Çeşmesi 1836
Çoğunluğu adsız olan fizzles numaraları veya ilk birkaç sözcüğüyle tanımlanır: Fizzle 1 He is barehead (O dazlaktır) Fizzle 2 Horn came
Kaynak: Fizzles
abdulselam salimoğlu; okuyanlar: , hasan zan öğretmenlik: isa salimoğlu, ferhat salimoğlu, mehmet sümer, türkan adsız, necmettin belli, fahri sümer.
Kaynak: Atmaca, Kızıltepe
Mistress : 1998 - Promo (adsız) 1999 - Worship the Temptress (demo) 2000 - Party in Hell (demo) Asmodina : 1991 - Your Hidden Fear (demo)
Kaynak: Angela Gossow
Diğer düzenleyici işlemler (Türk pozitif hukuk düzeni içerisinde bu kaynaklar genelde adsız düzenleyici işlemler olarak bilinmekle
Kaynak: Hukuki kaynaklar

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.