Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

batik ne demek?

 - 5 sözlük, 5 sonuç.

BSTS / Budunbilim Terimleri Sözlüğü

batik anlamı
Ak kumaş üzerine çizilen bezeğin boyanacak bölümlerinin boş bırakılması, boyanmayacak bölümlerininse eritilmiş balmumuyla kapatılmasıyla Cava'da, Hindistan'da, Malezya'da uygulanan basma ve ipekli kumaşları boyama tekniği, a. bakınız» ikat.

BSTS / Güzel Sanatlar Terimleri Sözlüğü

batik anlamı Alm. Abdeckverfahren Fr. batik
(Süsleme) Bez üzerinde süs yapma tekniği. Süslenecek bez üzerine bezeme çizimi yapılır. Boyanmayacak bölümler çizime göre balmumu ile kapatılır. Boyanacak yerler açık bırakılır. Bez, boyanmak üzere kumaş boyasının içine atılır.

Güncel Türkçe Sözlük

batik, -ği anlamı
is. 1. Kumaş, deri veya kâğıt süslemede kullanılan bir yöntem. 2. Bu yöntemle hazırlanmış kumaş. 3. sf. Bu kumaştan yapılan (giysi).

İngilizce - Türkçe

batik anlamı
isim
1) batik
2) kumaş boyama yöntemi

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

batik anlamı Fr.batik
1. Kumaş, deri veya kâğıt süslemede kullanılan bir yöntem. 2. Bu yöntemle hazırlanmış kumaş: § "... yörük kilimleri, Rize bezleri batik dedikleri işlerle, bakırlar, tahta oymalarla yeni yeni antikacı dükkânları açıp dururken, bizim iyice dışta kalışımız bir vehim mi?" -Adalet Ağaoğlu, Üç Beş Kişi, 182. 3. Bu kumaştan yapılmış olan (giysi).

"batik" için örnek kullanımlar

Stiletto, loafer ve babet gibi klasik ayakkabı formlarının değişmez albenisi, "Batik" koleksiyonun siyah ve beyaz temalarıyla birleşiyor.
Stiletto, literal forms of classic shoes, such as loafers and babet appeal, "Batik" collection, combining black and white themes.
Kaynak: gunes.com

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.