Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

bedelli sermaye artırımı ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

BSTS / İktisat Terimleri Sözlüğü

bedelli sermaye artırımı anlamı İng. capital increase through rights issues
Şirketlerin sermaye artırımı karşılığında çıkardıkları hisse senetlerini nominal değerinden veya daha yüksek bir fiyattan satmaları.

"bedelli sermaye artırımı" için örnek kullanımlar

Galatasaray Kulübü'nün bedelli sermaye artırımı yaparak, kendisi bir kuruş para katmadan, tüm sermayenin hisse sahiplerinden toplanma talebini reddetmişti.
Galatasaray Sports Club by paid capital increase, without adding a dime himself, refused the demand of all the capital stock holders meeting.
Kaynak: haber.rotahaber.com
Temettü vermeyen kimi firmaların, üstüne bedelli sermaye artırımı ile yatırımcının elindeki nakdi çekmeye çalışması bir diğer rahatsızlık kaynağı.
Dividend some companies that do not, on the value of cash in the hands of the investor's capital increase was intended to capture another source of discomfort.
Kaynak: ekonomi.milliyet.com.tr
SPK önceki gün de daha da ileri giderek Galatasaray'ın bedelli sermaye artırımı yaparak borsa ortaklarından para toplamasının artık imkansız olduğunu ilan etti.
CMB earlier in the day by the capital increase in the market value of Galatasaray went even further and collecting my money now partner declared that it was impossible.
Kaynak: ekonomi.haberturk.com

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.