Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

Benzeşen ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Dilbilgisi Terimleri Sözlüğü

Benzeşen anlamı İng. assimilated Alm.Assimiliert Fr. assimilé
Ünsüz veya ünlü benzeşmelerinde etki Altında kalarak değişmeye uğrayan ünsüz veya ünlü: Sütçü (süt-çü) , ekmekten (ekmek-ten) , evlerden (ev-ler-den) , odalardan (oda-lar-dan) sözcüklerinde bulunan -çü, -ten, -ler-den veya -lar-dan eklerindeki ünsüz ve ünlüler gibi.

BSTS / Felsefe Terimleri Sözlüğü

benzeşen anlamı İng. analogous Osm. mümasil Alm. analog Fr. analogue analogos
(Yun. analogos = logosa uygun olan, karşılık olan) : 1- (Aristoteles'te) Çeşitli nesnelere uygulanabilip de tıpatıp aynı anlamda geçerli olmayan bir kavram. (Ör. sağlam bir ayakkabı, sağlam bir uyku, sağlam bir karakter; masanın varlığı, güzelin varlığı, sayıların varlığı.) 2- Bir terimin bir başkasına olan oranının, bir üçüncünün dördüncüye olan oranı ile aynı bağıntıda olması. //Bu oran matematik büyüklük oranı da olabilir (sözcüğün ilk anlamı budur), durum, süre, ereklilik vb. oranı da olabilir. "Sinir sistemi telgraf ağlarına benzer" şu demektir: telgraf ağlarının ülkeye ilintisi ne ise sinir sisteminin organizmaya ilintisi odur. 3-Terimlerinden her birinin her birine karşılık olduğu iki öbeği niteler. 4- Aralarında, özellikle etkilerinde az ya da çok bir benzerlik bulunan iki terimi niteler.

Güncel Türkçe Sözlük

benzeşen anlamı
is. db. Ünlü veya ünsüz benzeşmelerinde, etki Altında kalan ünlü veya ünsüz: Sütçü (süt-çü), ekmekten (ekmek-ten), odalardan (oda-lar-dan) kelimelerinde bulunan -çü, -ten, -dan eklerindeki ünsüz veya ünlüler gibi.

Türkçe - İngilizce

benzeşen anlamı
sıfat
1) similar
2) analogous
3) assimilated
4) analogical
5) analogic

"Benzeşen" için örnek kullanımlar

Özgü: Benzeşen birçok olay vardır herhalde.
Specific: Resembling there are many events, I guess.
Kaynak: hurriyet.com.tr
AB ülkeleri arasında Türkiye'yle benzeşen yönleriyle dikkat çeken Fransa'nın dışında diğer ülkelerde yasakçı uygulama yer almıyor.
Among the EU countries except France, Turkey and other countries pointed out that similar aspects of the application does not include prohibitive.
Kaynak: dunyabulteni.net
Karşılaşılan zorlukların ve edinilen tecrübelerin iş hayatı ile benzeşen yönleri katılımcılara benimsetilerek öğrenme süreci hızlandırılıyor ve kalıcı kılınıyor.
The difficulties encountered with the similar aspects of business life and experiences from participants in the learning process benimsetilerek puts the accelerated and sustained.
Kaynak: blog.milliyet.com.tr
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.