Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

berber ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Sinema ve Televizyon Terimleri Sözlüğü

berber anlamı İng. hairdresser, coiffeuse, wig maker Alm.Frisseur(-euse), Perückenmacher Fr. coiffeur-perruquier, coiffeuse-perruquière, perruquier(-ère)
Sinem./TV. Oyuncuların saçlarını yapan, takma saç, sakal, bıyık hazırlayan kimse.

Güncel Türkçe Sözlük

berber anlamı
is. 1. Saç ve sakalın kesilmesi, taranması ve yapılması işiyle uğraşan veya bunu meslek edinen kimse, erkek berberi, perukar. 2. Bu işin yapıldığı dükkân, erkek berberi, perukar: "Çarşıya yakın büyük caddedeki berberlerden birine gidecekti." -Y. Atılgan.

Türkçe - İngilizce

berber anlamı
isim
1) barber
2) hairdresser
3) shaver
4) hairdresser's

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

berber anlamı İt..barbiere
1. Saç ve sakalın kesilmesi, taranması ve yapılması işiyle uğraşan kimse:§ "Berberden bu haberi aldığım anda geç vakte bakmayarak zaptiye nezaretine koştum." -Ahmet Midhat Efendi, Jön Türk, 44. § "Karl Marks'ın berber ve kasap çıraklarına..." -Peyami Safa, Sosyalizm-Marksizm-Komünizm, 201. § "Berber Abdi'nin elinde temizlemeye çalıştığı bir kuş kafesi vardı." -Ahmet Hamdi Tanpınar, Sahnenin Dışındakiler, 80. § "Öyle kadınlar tanırım, inanın berberinden, terzisinden hiç geri kalmaz…' -Adalet Ağaoğlu, Toplu Oyunlar (Evcilik Oyunu, Tombala, Çatıdaki Çatlak), 127. § "-Söyle diyorum!… Hangi berber?…" -Ahmet Rasim, Ramazan Sohbetleri, 116. § "Berber, başını etrafa çevirecek." -Necip Fazıl Kısakürek, Cinnet Mustatili, 27. § "…ilk rastladığı berbere sokup, saçlarımı oğlan çocuğu kestiren…" -Attila İlhan, Kurtlar Sofrası, 19. 2. Bu işin yapıldığı dükkân: ""Kim, niye sonsuz özgürlüğü seçecek" kehaneti yerine, berbere telefon edilecek." -Adalet Ağaoğlu, Dar Zamanlar-3 Hayır, 15. § "Adını bilen, tanıyan yabancılar onun insanlara zorla kabul ettirilmiş bir diktatör olduğunu okullarında okumuş olsalar ve buna inan-salar da, …, berber salonlarına kadar her yerde aynı adamın resimlerini asılı görünce, bunun ancak kişisel istekle yaşatılabilecek bir efsane olabileceğini düşünmeye başlıyorlardı." -Buket Uzuner, Uzun Beyaz Bulut (Gelibolu), 22. § "Gezerken bir berber dükkânının önünde duruyor." -Ahmet Rasim, Tarih ve Muharrir, 18.

berber eş anlamlısı

perukar
is. esk. Berber: "Kocamustafapaşa'daki perukar Salim'in aynası karşısında çiğ renkleri buna benzeyen çok süslü bir resim asılıydı." -R. H. Karay.

"berber" için örnek kullanımlar

Bursa'da çocukların ve ebeveynlerin berber kabusları eğlenceye dönüşüyor.
Bursa, entertainment for children and parents into nightmares barber.
Kaynak: bursadabugun.com
Aynı cadde üzerinde berber dükkânı bulanan C.A. onu yakından tanıdığını
Find a barber shop on the same street knew him closely, CA
Kaynak: hurriyet.com.tr
Ben 50 kuruş verir, berber dükkânında türkü söyletirdim.
I give 50 cents, barber shop söyletirdim song.
Kaynak: magazin.bugun.com.tr
Yerine sevdiğim bir kaleme, berber fiyatlarına dönüyorum.
I have a pen instead, barber, I'm going prices.
Kaynak: haber.gazetevatan.com

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.