Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

beşerî ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

beşerî anlamı
sf. (beşeri:) 1. İnsanoğlu ile ilgili: Beşerî ilişkiler. 2. mec. Bedensel, bedenle ilgili: "O kadar fena başım ağrıyordu ki beşerî kısmını hissedemez gibiyim." -H. E. Adıvar.

Türkçe - İngilizce

beşeri anlamı
sıfat
1) human

"beşerî" için örnek kullanımlar

En inançsız, deist veya ateist bile beşerî çârelerin tükendiği ânlarda; "Aman Tanrım! Aman Allahım!"
Most non-religious, atheist, deist, or even moments of human CARE exhausted, "Oh, my God! Oh, my God!"
Kaynak: yenimesaj.com.tr
Bu nedenledir ki, insanlar arasında adalete ve eşitliğe çağrıda bulunan dinî veya beşerî herhangi bir çağrıya mağdur kesimlerin olumlu cevap vermeleri beklenen bir şeydir.
For this reason, justice, and equality among the people who have called in a call to religious or any victim of human groups is to be expected to give an affirmative answer.
Kaynak: internethaber.com
İnsanı bir yönüyle arzın ölümünü sonuç verecek bir zehre dönüştüren en önemli sebepler, inkâr, isyan, menfaat, kin, nefret, sömürü, ırkçılık gibi temellere bina edilen beşerî ideolojiler ve onlar üzerine kurulan gayri fıtrî sistemler.
Into a poison which could result in the death of a human being the most important aspect of supply reasons, denial, resentment, interest, resentment, hatred, exploitation, racism, and they are the basic building founded on the non-innate systems of the human ideologies.
Kaynak: sentezhaber.com
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.