Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

beşeri sermaye ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

BSTS / İktisat Terimleri Sözlüğü

beşeri sermaye anlamı İng. human capital
İşgücünü oluşturan bireylerin üretken olarak çalışmaları ve karşılığında yüksek gelir elde etmelerine olanak sağlayacak eğitim sürecinde kazanılmış üretken bilgi, beceri ve yeteneklerinden oluşan bir fikri sermaye türü. krş. beşeri sermaye yatırımı,

"beşeri sermaye" için örnek kullanımlar

'Sermaye'den kastım, hem para hem de beşeri sermaye.
'What I mean by Capital itself, both money and human capital.
Kaynak: hurriyet.com.tr
Bundan dolayı insan, sürece ayak uyduramayan ülkeler için hâlâ en önemli beşeri sermaye olma özelliğini koruyabiliyor.
Therefore, people can not keep up as long as countries are still able to maintain the distinction of being the most important human capital.
Kaynak: birgun.net
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, yatırımın iki unsurdan oluştuğunu, bunların da nakdi ve beşeri sermaye olduğunu dile getirdi.
President of the Chamber of Commerce and Industry Hayrettin steel, investment consists of two elements, they also said that cash and human capital.
Kaynak: haberler.com
Konunun diğer boyutunun nüfus meselesi olduğunun altını çizen Bakan Çelik, "Beşeri sermaye bir ülkenin takdir edersiniz ki en önemli gücüdür" dedi.
Underlining that the subject matter of the other size of the population, Minister of Steel, "you'll appreciate the most important is the power of a country's human capital," he said.
Kaynak: haberciniz.biz

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.