Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

bilgi kuramı ne demek?

 - 5 sözlük, 5 sonuç.

BSTS / Eğitim Terimleri Sözlüğü

bilgi kuramı anlamı İng. epistemology Osm. mephas-ı marifet, marifet nazariyesi Fr.gnoséologie, épistémologie
Bilginin temelini, bilim alanında uygulanan yöntemleri, sınır ve güvenirlik bakımından inceleyip eleştiren felsefe dalı.

BSTS / Felsefe Terimleri Sözlüğü

bilgi kuramı anlamı İng. theory of knowledge, epistemology Osm. marifet nazariyesi Alm. Erkenntnistheorie Fr. théorie de la connaissance, gnoséologie
1- (Geniş Anlamda) Bilgi olayını betimleyerek, çözümIeyerek açıklayan; mantığı, ruhbilimi, toplumbilimi, tarihi, dirimbilimi, fizikötesini kuşatan -> bilgi öğretisi. 2- (Dar anlamda) Bilgi eleştirisi; bir yandan bilginin özünü, ilkelerini, yapısını, kökenini, kaynağını ; öte yandan bilginin yöntemini, geçerliliğini, koşullarını, olanak ve sınırlarını araştıran felsefe dalı. // Sorun koyma biçimi olarak çeşitli doğrultularda öteden beri var. Bilginin kaynağı ve geçerliliği üzerine -> usçuluk, -> deneycilik, -> eleştiricilik, -> sezgicilik vb. kuramlar; bilgi konusunun çeşitli açılardan ele alınışına göre de -> gerçekçilik -> idealizm vb. kuramlar ortaya atılmıştır.

BSTS / Toplumbilim Terimleri

bilgi kuramı anlamı İng. epistemology Osm. mebhas-ı marifet Fr.épistémologie
İnsanın gerçeği tanıma yeteneğine; bilmenin kaynakları, biçimleri ve yöntemlerine ilişkin kuram.

Güncel Türkçe Sözlük

bilgi kuramı anlamı
is. Bilginin temelini, bilim alanında uygulanan yöntemleri, sınır ve güvenilirlik bakımından inceleyip araştıran felsefe dalı, epistemoloji.

Türkçe - İngilizce

bilgi kuramı anlamı
isim
1) epistemology
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.