Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

bilinçdışı ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Eğitim Terimleri Sözlüğü

bilinçdışı anlamı İng. inconscious, inconsciousness Osm. gayr-i şuur, gayr-i şuuri Fr. inconscient, inconscience
1- İnsan ruhunun, baskı Altında tutulan isteklerle bunlara bağlı düşüncelerden oluşan ve bilince ulaşamayan bölümü. 2- Bilinçten yoksun olan ya da henüz bilincine erişilmemiş olan.

BSTS / Ruhbilim Terimleri Sözlüğü

bilinçdışı anlamı İng. unconscious
Bilincin dışında geçen eylem ve etkinliklere verilen ad.

Türkçe - İngilizce

bilinçdışı anlamı
sıfat
1) subliminal

"bilinçdışı" için örnek kullanımlar

İradenin de bilinçdışı zihnimizde programlı olan davranışsal kayıtları değiştirmeyeceğini ifade eden Dr.
Programmed in the unconscious mind will not change the expression of behavioral records by Dr.
Kaynak: haber.gazetevatan.com
Sözü alabildiğince damıtıyor, bir anlamda eksiltiyor, doğrudan imgenin bilinçdışı anlamına ulaşmayı istiyor görünüyor Aydemir.
You can get to the Word of damıtıyor, eksiltiyor in a sense, seems to want to reach directly to that image Aydemir unconscious.
Kaynak: haberler.com
Bir psikoterapi tekniği olarak psikanaliz, hastaların zihinsel süreçlerinin bilinçdışı unsurları arasındaki bağlantıları ortaya
Kaynak: Psikanaliz
Sigmund Freud 'un teorilerinden etkilenen Andre Breton için, bilinçdışılık düş gücünün temel kaynağı, deha ise bu bilinçdışı dünyasına
Kaynak: Gerçeküstücülük
Carl Gustav Jung'un “kolektif bilinçdışı” denilen "evrensel bilinç" ya da "ortak hafıza" varsayımına göreyse, bireysel semboller "kolektif
Kaynak: Rüya
Buna göre, bilinç ile bilinçdışı arasında sürekli bir yer değiştirme söz konusudur ve aralarında belirgin bir ayrım yoktur. Ne
Kaynak: Persona
davranışları inceledi ve birçok kez baskısı yapılan doktora tezinde, üzerinde çok fazla durmamakla birlikte bilinçdışı kavramını ortaya attı.
Kaynak: Pierre Janet
Ben'in kaynağı ( ki Es'in dış alemle teması sonucunda farklılaşmasıdır) ve muhtevaları, bilinçli, bilinçöncesi veya bilinçdışı olabilir.
Kaynak: Ben (psikoloji)
Bilgi; her zaman çıkarlar, beklentiler, alınmış konumlar, bilinçdışı etkiler, iktidar fonksiyonları, geçmiş yüklemeleriyle ve dolayısıyla
Kaynak: Tarafsız bilgi
Zihnin temelinde ekolojik bilinçdışı yatar; yani her insan doğuştan doğaya dair bir bilince sahiptir. Ekolojik bilinçdışının içeriğinde,
Kaynak: Ekopsikoloji
Ben'in kaynağı ( ki Es'in dış alemle teması sonucunda farklılaşmasıdır) ve muhtevaları, bilinçli, bilinçöncesi veya bilinçdışı olabilir.
Kaynak: Ben (ego)
Araştırmacıların önerisi bahçenin tam biçimsel yapısının, izleyicinin bilinçdışı olarak görsel duyarlılığını uyarıcı şekilde olmasıdır.
Kaynak: Ryōan-ji
işlevleri kontrol eden serebral korteks in çeşitli lobları bulunur, orta ve art beyin ise daha çok bilinçdışı, otonom işlevler ile ilgilidir.
Kaynak: İnsan beyni
toplumsal kurumlarla birey içerisinde kronik hale getirilir ve ana-çocuk, kadın-erkek bağı ile bilinçli ya da bilinçdışı ilgi kurarak bunları bozar.
Kaynak: Saharasya

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.