Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

bindirmek ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

bindirmek anlamı
(-i, -e) 1. Bir kimseyi bir şeyin üzerine çıkartmak, oturtmak veya içine yerleştirmek, binmesini sağlamak: "Kadınlar çocuklarını bayram yerinde bir salıncağa, bir atlıkarıncaya bindirmişlerdi." -O. C. Kaygılı. 2. (-e) Taşıt, ön tarafından başka bir taşıta çarpmak veya bir yere vurmak: Gemi rıhtıma bindirdi. 3. (-i, -e) Eklemek, katmak: Vergi üstüne vergi bindirmek.

Türkçe - İngilizce

bindirmek anlamı
fiil
1) overlay
2) embark
3) bump
4) mount
5) clash
6) crash into
7) foul
8) pile up

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

bindirmek anlamı
Bindirmek || bindürmek || bündürmek

Erzurum

bindirmek eş anlamlısı

eklemek
(-i) 1. Bir şeyi ekle tamamlamak, ulamak, ilave etmek: "Bahçeye doğru bir çıkma mutfak yaptırmış, bu koca balkonu eklemiştir." -T. Buğra. 2. (-i, -e) Bir şeyi ek olarak kullanmak: Bu kumaşı örtüye eklemeli.
katmak
(-i, -e) 1. Bir şeyin içine, üstüne veya yanına, niteliğini değiştirmek veya niceliğini artırmak için başka bir şey eklemek, karıştırmak: Sirkeye su katmak. 2. Bir araya getirmek: "Fadime, bu yavru bolluğu arasında kuzuları çocuklara ve çocukları kuzulara katarak en olgun bir saadet içinde yaşamış." -H. E. Adıvar. 3. Birlikte göndermek: Kafileye muhafız katmak. 4. hlk. Döllenmeyi sağlamak için erkek hayvanı dişinin yanına salmak.

"bindirmek" için örnek kullanımlar

Araya girenler olayı önlemeye çalışarak 2 oyuncuyu da otobüse bindirmek istedi.
2 players working together to prevent the event entrants wanted to get on the bus.
Kaynak: skorer.milliyet.com.tr
Ardından genci ellerinden ve ayaklarından tutarak karga tulumba zorla bindirmek isterlerken genç kaçmaya çalısıyor.
Young people holding hands and feet were then forced to pump embark wanted the young crow trying to escape.
Kaynak: haberler.com
Daha sonra bir sabah erkenden gelen polis Hasine Özer ve çocuklarını Girne Limanı'ndan gemiye bindirmek suretiyle Türkiye'ye gönderdi.
Then, early in the morning from a police Hasine sent to Turkey by Ozer and their children get on board the port of Kyrenia.
Kaynak: e-karaman.com
Çocuğu okul servisine zorla bindirmek, okula götürüp bırakmak, tehdit veya vaatlerle okulda kalmasını sağlamak sağlıklı çözümler değildir.
Embark on school bus forced the boy to school, took leave, threat or promise to keep at school is not healthy solutions.
Kaynak: haber.tr.msn.com
olarak yolcu indirip bindirmek için herhangi bir yerde durabilme özelliği olan ve kalkış-varış vakitleri belirli olmayan bir ulaşım aracıdır.
Kaynak: Dolmuş
Çıkan sert bir güney rüzgarı Venedik gemilerinin Haliç duvarlarına bindirmek için yakınlaşmalarına engel oldu. O akşam hücumcular geri
Kaynak: Dördüncü Haçlı Seferi

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.