Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

biyodizel ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

biyodizel anlamı
is. Kolza, ayçiçeği, soya gibi yağlı tohum bitkilerinden elde edilen yağların veya hayvansal yağların bir katalizör eşliğinde kısa zincirli bir alkol ile reaksiyonu sonucunda açığa çıkan ve yakıt olarak kullanılan bir ürün.

"biyodizel" için örnek kullanımlar

1 litre atık yağın geri kazanılması ile yaklaşık 1 litre biyodizel yakıt üretilmektedir.
1 liter of waste oil recycling with about 1 liter of biodiesel produced.
Kaynak: gazetea24.com
Biyodizel ve biyoetanol imalatında kullanılacak bitkisel hammaddelerin yerli üretimden karşılanması mümkün değil.
Vegetable raw materials used in the manufacture of biodiesel and bioethanol to meet domestic production is not possible.
Kaynak: ekonomi.haber7.com
İş yerlerine gidip plastik bidonlar bırakıyoruz ve ardından da biriken atık yağları toplayıp biyodizel için geri dönüşüme gönderiyoruz.
Places of work, and then go and leave plastic containers to collect the accumulated waste oils for biodiesel delivered to recycling.
Kaynak: medya73.com
Ocak ayında güneş pili ve elektrik enerjisi üretimi, biyodizel, hurdaların geri kazanımı, maden zenginleştirme tesisleri gibi alanlarda yatırım teşvik belgeleri düzenlendi.
In January, the solar cell and the production of electrical energy, biodiesel, waste recycling, mineral beneficiation plants in areas such as investment incentive certificates held.
Kaynak: hurriyet.com.tr
Biyoyakıt lar, biyoetanol , biyobütanol , biyodizel ve biyogaz larla ilgilidir. Biyokütle elde etmek üzere, şeker kamışı , şeker pancarı ,
Kaynak: Biyokütle
Etanol programını bütünleyici olarak, bitkisel yağlardan yenilenebilir bir yakıt olarak biyodizel programı da geliştirilmiştir.
Kaynak: Etanol yakıtı
Bugün dünyada ekimi yapılan arpanın % 65'i hayvan yemi olarak, % 33'ü maltlık olarak bira ve viski yapımı ile biyodizel üretiminde, % 2'
Kaynak: Arpa
Yakıt olarak fosil ya da yenilenebilir hidrokarbonlardan bitki yağı (genelde hurma yağı), biyodizel (dizel motorlar için), doğal gaz, bağlı
Kaynak: Kojenerasyon
Ayrıca yağı biyodizel olarak kullanılabilir, küspesi ise hayvan yemi olarak kullanılır (küspesinde ortalama % 25 protein vardır).
Kaynak: Aspir
Bitkilerden elde edilen, etanol , biyodizel gibi biyoyakıtların kullanımı ekonomideki küçük değişikliklerle gerçekleştirilebilir.
Kaynak: Hidrojen ekonomisi
güneş, rüzgar enerjisi , biyodizel , hidroelektrik ve jeotermal enerji gibi yenilenebilir enerji kaynakları nın geliştirilmesini
Kaynak: Almanya

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.