Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

biyolojik saat ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

biyolojik saat anlamı İng. biological clock Alm. biologische Uhr Fr. horloge biologique
(Yun. bios: hayat; logos: bilim) 1. Peryodik olarak bazı biyolojik yapıların (veya genlerin) ifade edilmesini mümkün kılan mekanizma. 2. Birçok hücre ve organizmada görülen metabolik ve davranış ritmlerinin temelinde bulunan mekanizma.

BSTS / Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü

biyolojik saat anlamı İng. biological clock
Bir organizmanın iç ve dış faaliyetlerinin, yaşadığı çevrenin düzenli değişimine uyması.

Güncel Türkçe Sözlük

biyolojik saat, -ti anlamı
is. Canlılarda her türlü olayın oluşmasına ayrılan süre: "Başta insanlar, bütün canlılarda elbette bitkilerde de bir biyolojik saat mekanizması bulunuyor." -A. Boysan.

"biyolojik saat" için örnek kullanımlar

Çünkü biyolojik saat yaşlılarda daha yavaş çalıyor.
More slowly than in the elderly, because the biological clock is ringing.
Kaynak: focushaber.com
Johnson "Biyolojik saat metabolizmamızı kontrol ediyor. Böylece bu yolla gün içinde aynı yiyeceklerle ve gece farklı bir yiyecekle metabolize oluyoruz" dedi.
Johnson "biological clock controls metabolism. Thus, in this way, the same food day and night we are metabolised by a different food," he said.
Kaynak: bursadabugun.com
Bir ayda önce New York'a, sonra Osaka'ya giden, finali de dünyanın en güney noktası Cape Town'da yapan bir pilotun yaşadığı yorgunluk, bitkinlik, ritim bozukluğu ve biyolojik saat ölümcül rahatsızlıkları da tetiklemektedir.
A month ago in New York, then to Osaka, the world's most southern point of the finale of a pilot who lives in Cape Town, fatigue, exhaustion, rhythm disorders and the biological clock triggers deadly diseases.
Kaynak: haberturk.com
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.