Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

biyoteknoloji ne demek?

 - 7 sözlük, 7 sonuç.

BSTS / Besin Hijyeni ve Teknolojisi Terimleri Sözlüğü

biyoteknoloji anlamı İng. biotechnology
Canlı organizmaların bir ürün elde etme veya bir işlemi gerçekleştirme amacıyla kullanılması.

BSTS / Biyokimya Terimleri Sözlüğü

biyoteknoloji anlamı İng. biotechnology
Canlı hücreleri ve mikroorganizmaları kullanarak biyolojik tekniklerle endüstri ve tıp alanında kullanmak üzere materyal üretimi.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

biyoteknoloji anlamı İng. biotechnology Alm. Biotechnologie Fr. biotechnologie bios: hayat
Canlı hücreleri ve mikroorganizmaları kullanarak biyolojik tekniklerle endüstri ve tıp alanında kullanmak üzere materyal üretimi. Antibiyotik, şarap ve peynir üretiminin bakteri ve mantarlar aracılığı ile yapılması.

BSTS / Dölerme ve Suni Tohumlama Terimleri Sözlüğü

biyoteknoloji anlamı İng. biotechnology
1. Organizmayı korumak ve geliştirmek amacıyla bilimsel bilgi ve yöntemleri uygulayarak bir türden veya ırktan diğerine faydalı genetik özellikleri transfer etme. 2. Canlı hücreleri ve mikroorganizmaları kullanarak biyolojik tekniklerle endüstri ve bilim alanında kullanmak üzere materyal üretimi.

BSTS / Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü

biyoteknoloji anlamı İng. biotechnology
Canlı mikroorganizmalar ve/veya enzimleri kullanılarak yapılan endüstriyel uygulama.

BSTS / Viroloji Terimleri Sözlüğü

biyoteknoloji anlamı İng. biotechnology
Laboratuvar orTamında canlı organizma veya onların ürünleri kullanılarak canlıdaki maddelerin değiştirilmiş formlarını veya benzerlerini fazla miktarda üretmeye yönelik moleküler teknikler.

Kimya Terimleri Sözlüğü

biyoteknoloji anlamı İng. biotechnology Alm. Biotechnologie Fr. biotechnologie
Canlı hücreleri ve mikro organizmaları kullanarak, biyolojik tekniklerle madde üretimi.

"biyoteknoloji" için örnek kullanımlar

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nin zooloji ve biyoteknoloji stantları da çocukların ilgisini çekti.
Osmangazi University zoology and biotechnology stands attracted the attention of the children.
Kaynak: haberciniz.biz
San Francisco'da 'bilişim', Boston'da 'biyoteknoloji', 'yeşil teknolojiler', 'sağlık' ve 'enerji' gibi alanlarda kümelenmeler var.
San Francisco, 'IT', Boston 'biotechnology', 'green technologies', 'health' and 'energy' has clusters in areas such as.
Kaynak: internethaber.com
Bu yıl bilişim, malzeme teknolojileri, biyoteknoloji, enerji gibi sektörlerin ağırlıkta olduğu 1.539 başvurunun yapılması son derece önemlidir.
This year, information technology, materials technology, biotechnology and energy sectors, such as the 1539 application is extremely important in weight.
Kaynak: haber.stargazete.com
Belge kabul edilirse 2014 sonuna kadar TOBB bünyesinde biyoteknoloji çalışmalarının koordinasyonunu sağlamak üzere bir sektör meclisi de oluşturulacak.
The document is accepted by the end of 2014 to ensure the coordination of biotechnology activities within TOBB also be created in a sector council.
Kaynak: ekonomi.haberturk.com
dünyada özellikle sağlık ve tarım alanlarındaki biyoteknoloji k uygulamalarda bir patlama yaşanmakta; “modern biyoteknoloji” ya da “yeni
Kaynak: Biyoteknoloji ve gen teknolojileri
Biyomedikal teknoloji ve biyoteknoloji, esas olarak tıp ta teşhis ve tedavi amacıyla kullanılabilecek tüm madde, malzeme, aparat ve
Kaynak: Biyomedikal
Ziraat mühendisliği tarla bitkileri, endüstri bitkileri, çayır ve meralar, meyvecilik , sebzecilik , bağcılık , biyoteknoloji , ekolojik
Kaynak: Ziraat mühendisliği
Biyogüvenlik, biyoteknoloji k çalışmaların, doğayı ve insan yaşamını etkilememesi için ülkelerce yasal denetim altina alınması işlemi.
Kaynak: Biyogüvenlik
Technology Review Magazine tarafından biyoteknoloji alanında dünyayı değiştirecek olan ilk 35 bilim adamı arasında gösterilen Türk Bilim adamıdır.
Kaynak: Utkan Demirci
Endüstride bakteriler, atık su arıtma sı, peynir ve yoğurt üretimi, biyoteknoloji , antibiyotik ve diğer kimyasalların imalatında önemli
Kaynak: Bakteri
Taguchi metodu ürün imalatı, son zamanlarda ise biyoteknoloji , pazarlama ve reklamcılık ta kullanılan kalite geliştirimi için Genichi
Kaynak: Taguchi metodu
Viroterapi, virüsleri biyoteknoloji kullanarak programlayarak kanser ile savaşan ajanlar haline getirmeye dayalı henüz deneme safhasında
Kaynak: Viroterapi
Bölümde aynı zamanda biyokimya ağırlıklı biyokimyagerlik ve biyoteknoloji ağırlıklı biyokimyagerlik opsiyonları bulunmaktadır.
Kaynak: Biyokimya
ıslahı, hayvancılıkta mekanizasyon, ekonomi ve istatistik, biyoteknoloji, hayvansal ürünler ve işleme teknolojisi, pazarlama gibi konuları kapsar.
Kaynak: Hayvancılık
Çağdaş biyoteknoloji, rekombinant DNA, nükleik asitlerin hücre veya organellere doğrudan enjeksiyonu, farklı taksonomik gruplar arasında
Kaynak: Türkiye Biyogüvenlik Protokolü
Mikroplardan aynı zamanda biyoteknoloji ile hem geleneksel besin ve yiyecek hazırlama yöntemlerinde hem de genetik mühendisliği ne dayalı
Kaynak: Mikroorganizma
Science son birkaç on yıl içinde biyoteknoloji ve genetik alanındaki ilerlemeler nedeniyle biyoloji ve yaşam bilimleri ne ayrı bir önem
Kaynak: Science
Koreografı Kurt Browning ve Romain Haguenauer 'dir. Mengen doğumlu Tuğba Karademir, Kanada 'nın Toronto kentinde biyoteknoloji
Kaynak: Tuğba Karademir
DNA dizilerinin bilinmesi temel biyoloji , biyoteknoloji , adli bilim , tıbbi tanı koyma gibi pek çok sahada vazgeçilmez hâle gelmiştir.
Kaynak: DNA dizileme
tekniklerini uygularak, organizmaların genom larını, yani bir organizmadaki gen ler bütününü inceleyen bir biyoteknoloji alt dalı da sayılabilir.
Kaynak: Genomik

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.