Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

biyoyakıt ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Kimya Terimleri Sözlüğü

biyoyakıt anlamı İng. biofuel Alm. Bio-Treibstoff Fr. biocarbunat ou biocombustible
Biyokütleden elde edilen ve yakıt olarak kullanılan madde.

"biyoyakıt" için örnek kullanımlar

Biyoyakıt ilk üretim merkezleri ile tasfiye edilecek akaryakıt için ulusal marker ekleme noktaları kurum tarafından belirlenecek.
For the first production of biofuels, fuel centers and national marker insertion points will be eliminated and will be determined by the institution.
Kaynak: merhabahaber.com
Çin 7milyon dönüm arazide biyoyakıt üretmekte kullanılan palmiye için Kongo Demokratik Cumhuriyeti ile bir sözleşme imzalıyor.
China 7milyon acres of land used to produce biofuels, signing a contract with the Democratic Republic of the Congo to the palm.
Kaynak: blog.milliyet.com.tr
Yaygın olarak, biyoyakıt elde etmek amacı ile yetiştirilen bitkiler ile lif, ısı ve kimyasal elde etmek üzere kullanılan hayvansal ve
Kaynak: Biyokütle
4 motorlu Boeing 747-400 ′ün tek motoruna %20 oranında hindistan cevizi ve babassu bitkisinden elde edilmiş biyoyakıt eklenmiştir.
Kaynak: Biyodizel
Birleşik Devletler'de 1978 yılında yürülülüğe giren Enerji Vergisi Akdi ile biyoyakıt lara vergi istisnası getirilmiştir. Bu istisnanın
Kaynak: Etanol yakıtı
Soya bitkisi, ayrıca biyoyakıt üretiminde de yoğun olarak kullanılır. İnsan Sağlığına Etkileri: Soyanın insan sağlığına faydalı mı yoksa
Kaynak: Soya
Ayrıca bakınız : DMF (potansiyel fruktoz bazlı biyoyakıt ) Fruktoz duyarlılığı Fruktoz kötü emilimi Fruktan (fruktoz polimeri)
Kaynak: Fruktoz
Aynı şekilde biyoyakıt , kömür gibi organik yakıtlardan, 13 TWh (9%) kadar, rüzgâr enerjisinden 1TWh (%1) kadar enerji üretilmiştir.
Kaynak: İsveç
uyarınca 2020 yılına dek, üye ülkelerdeki tüm otomobil ve kamyonların en az onda birinin biyoyakıt ile çalışır duruma getirilmesi kararlaştırıldı.
Kaynak: Avrupa Birliği

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.