Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

blâstosist ne demek?

 - 5 sözlük, 5 sonuç.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

blâstosist anlamı İng. blastocyst Alm.Blastokyst Fr. blastocyste
(Yun. blastos: tomurcuk; kystis: kese) Memelilerde döllenmiş yumurtanın peş peşe bölünerek uterus boşluğuna ulaştıktan sonraki ilk farklılaşmış hâli. Dışta hücrelerden oluşmuş bir kılıf (trofoblâst) ile gelişmenin ileri safhalarında embriyoyu meydana getirecek olan küçük bir hücre kitlesini kapsar.

BSTS / Doğum ve Jinekoloji Terimleri Sözlüğü

blastosist anlamı İng. blastocyst
Blastosit.

BSTS / Dölerme ve Suni Tohumlama Terimleri Sözlüğü

blastosist anlamı İng. blastocyst
Dıştan trafoblast adı verilen ince bir tabakayla çevrilmiş, ortasında gıda maddelerince zengin sıvıyla dolu bir boşluk ve bir tarafında ise ileride embriyoyu oluşturacak bir hücre kümesinden oluşan embriyoda blastula evresini izleyen gelişim dönemindeki gebelik ürünü. İnekte embriyonun 7-12. günleri.

BSTS / Histoloji-Embriyoloji Terimleri Sözlüğü

blastosist anlamı Lat.blastocystis
(Anatomi) Embriyo gelişmesi sırasında görülen, blastosöl adı verilen boşluğu çevreleyen tek sıralı hücrelerin oluşturduğu embriyo, blastula.

BSTS / Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü

blastosist anlamı İng. blastocyst
Memelilerde döllenmiş yumurtanın peş peşe bölünerek uterus boşluğuna ulaştıktan sonraki ilk farklılaşmış durum olup dışta hücrelerden oluşmuş bir kılıfla (trofoblast) gelişmenin ileri evrelerinde embriyoyu meydana getirecek olan küçük bir hücre kitlesi.

"blâstosist" için örnek kullanımlar

İçinde sıvı dolu bir boşluk olan morulaya artık blastosist adı verilir. Ayrıca Bakınız : Blastosist Gastrulasyon Kategori:Embriyoloji
Kaynak: Morula
Embriyonun yerleşmesinden sonra blastosist hücreleri yumurtalıktaki corpus luteumun progesteron üretmeye devam etmesini sağlamak üzere
Kaynak: Gebelik
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.