Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

boagiller ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

boagiller anlamı İng. boas Lat.Boidae, boa: boa yılanı Alm. Boaschlangen Fr. boidés
Sürüngenler (Reptilia) sınıfının, pullu sürüngenler (Squamata) takımının, yılanlar (Ophidia) alt takımının, boalar (Boaeformia) bölümünden, genellikle çok uzun ve iri, zehirsiz, sıcakkanlı hayvanları ezerek yiyen türlere sahip bir familya.

BSTS / Zooloji Terimleri Sözlüğü

boagiller anlamı İng. boas Lat.boa Alm. Boaschlangen Fr. Boidés
(Boidae), (Lât. boa=boa yılanı): Omurgalı hayvanlardan sürüngenler (Reptilia) sınıfının pullu-sürüngenler (Squamata) takımının yılanlar (Ophidia) alt-takımının boalar (Boaeformia) bölümünden (bakınız»)bir familya. Çoğunluk çok uzun ve iri olurlar. İki kanca halinde arka bacakların kalıntılarını taşırlar. Sıcak kanlı hayvanları ezerek yerler. Boa yılanı (Boa constrictor), anakonda (Eunectes murinus) türleri iyi bilinir (bakınız»). Zehirsizdirler.

Güncel Türkçe Sözlük

boagiller anlamı
ç. is. hay. b. Avlarını yutmadan önce uzun gövdeleriyle sarıp sıkarak boğan ve ezen sarılgan yılanları kapsayan zehirsiz yılanlar familyası.

"boagiller" için örnek kullanımlar

Yeşil anakonda (Eunectes murinus) boagiller familyasından, Venezuela , Bolivya , Guyana ve Kolombiya 'da yaşayan, anakonda cinsinden
Kaynak: Yeşil anakonda
Cropan ağaç boası (Corallus cropanii), boagiller (Boidae) familyasından dünyanın en ender bulunan bir yılan tür ü. Brezilya 'nın güneydoğu
Kaynak: Cropan ağaç boası

Yakın Kelimeler

(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.