Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

boykot etmek ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

boykot etmek anlamı
bir işi, bir davranışı yapmama kararı almak: "Ben bu sarı kâğıtlardan o kadar bezmişimdir ki güzelim sarı rengi de ondan dolayı boykot ettim." -B. Felek.

Türkçe - İngilizce

boykot etmek anlamı
fiil
1) boycott
2) ban

"boykot etmek" için örnek kullanımlar

Bu kez seçilen yöntem askeri sosyal tesisleri 15 gün süreyle boykot etmek.
This time, the method chosen to boycott the military social facilities for a period of 15 days.
Kaynak: timeturk.com
Birçok Mısır muhalefet grubu nisan sonunda yapılması planlanan parlamento seçimlerini boykot etmek niyetinde olduklarını açıkladı.
Many Egyptian opposition group to boycott parliamentary elections scheduled for the end of April, has announced that they intend to.
Kaynak: turkish.ruvr.ru
Hükümete, başbakana veya belirli politikalara destek veren, bazı ihaleleri alan firmaların, bankaların mal ve hizmetlerini boykot etmek de gayet makul ve belki de en etkili silahtır.
Government, the prime minister or a specific support policies, some of the firms auctions, banks to boycott goods and services is also very reasonable, and perhaps the most effective weapon.
Kaynak: blog.radikal.com.tr
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde yemekhane ücretlerini ve yemeklerin kalitesini boykot etmek için kendi hazırladıkları sandviçleri yemekhanede dağıtmak isteyen öğrenciler özel güvenlik görevlilerinin saldırısına uğradı.
University, Eskisehir to boycott the cafeteria fees and the quality of food self-prepared students who want to deploy private security officers attacked the cafeteria sandwiches.
Kaynak: bianet.org

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.