Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

böğler ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Asalakbilim Terimleri Sözlüğü

böğler anlamı İng. jointed spiders Osm. galeodlar Lat.Solifugae Alm. Walzenspinnen Fr.solifuges
Isırıcı, irkiltici ve hastalık taşıyıcı özellikleri bildirilen, yine de pek önemli sayılmayan örümceğimsiler takımı; poylar.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

böğler anlamı İng. jointed spiders Lat.Solifugae, solifuga: böğ Alm. Walzenspinnen
Eklem bacaklılar (Arthropoda) dalının, gerçek eklem bacaklılar (Euarthropoda) alt dalının, örümceğimsiler (Arachnoidea) sınıfından, çok sayıda uzun tüyleri olan, 8-60 mm uzunluğunda, duygu ayakları (pedipalpus) çok ince ve uzun olan, çöl ve steplerde yaşayan, ısıran fakat zehirli olmayan, gece hayvanları takımı. Böğ (Galeodes) iyi bilinen cinsidir.

BSTS / Zooloji Terimleri Sözlüğü

Böğler anlamı İng. jointed spiders Lat.solipuga Alm. Walzenspinnen
(Solifugae), (Lât. solipuga = böğ): Eklembacaklılar (Arthropoda) dalının gerçek eklembacaklılar (Euarthropoda) alt-dalının örümceğimsiler (Arachnoidea) sınıfından (bakınız») bir takımÇok sayıda uzun tüyleri oları hayvanlardır. 8-60 mm uzunluğunda olurlar. Duygu ayakları (pedipaipus) çok ince ve uzun olur. Çöl ve steplerde yaşarlar. Gece hayvanlarıdırlar. Isırırlar, fakat zehirli değillerdir. Böğ (Galeodes) (bakınız») iyi bilinen cinsidir.

"böğler" için örnek kullanımlar

Sınıflandırma : Solifugae - böğler (900 tür) Haptopoda - tükenmiş. Uropygi - (100 tür) Acarina - mayt lar ve kene ler (30,000 tür)
Kaynak: Örümceğimsiler

Yakın Kelimeler

(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.