Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

cambazlık ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

cambazlık, -ğı anlamı
is. 1. Cambazın işi veya mesleği, akrobatlık, akrobasi: "İki çocuk iskelenin parmaklıklarında cambazlık yapıyor." -S. F. Abasıyanık. 2. At alıp satma veya yetiştirme işi: "Elli senedir cambazlık ettiği hâlde ancak ömründe bir defa beyaz eşek görmüştü." -Ö. Seyfettin. 3. mec. Kurnazlık, düzenbazlık, hilecilik: "Kızcağızla iki laf edene kadar yapmadığım cambazlık kalmadı." -A. Ümit.

Türkçe - İngilizce

cambazlık anlamı
isim
1) acrobatics

cambazlık eş anlamlısı

akrobasi
is. Cambazlık.
akrobatlık
is. Cambazlık.
hilecilik
is. Hileci olma durumu, hilekârlık.

"cambazlık" için örnek kullanımlar

Zaman zaman büyük tehlikeler atlatan köylüler, zirvelerde cambazlık yaparak ot yığınlarını indirmek için büyük çaba sarf ediyor.
From time to time the villagers survived great dangers, summits forth is making great efforts to reduce hay stacks.
Kaynak: haber7.com
oynandığı, bir sürü sahte kimliğin kol gezdiği, dolandırılan dolandırıcıların bir ipte cambazlık yapmaya kalktığı enteresan bir atmosfer yaratıyor.
Kaynak: Şeytanın Pabucu
öğrencilerine tez danışmanlığı yapma, akademi dışında ders verme ve bilimsel yayınları tercüme etmeyi de kapsamaktaydı - arasında adeta cambazlık yaptı.
Kaynak: Aleksandr Borodin
İbrahim YILDIZ öğretmen yağmurlu havalarda yürürken seyrek olan taşlara basabilmek için cambazlık yaptığını söyler; hatta bir gün okuldan
Kaynak: Perşembe, Çaycuma
baskı, Ankara, 2005, sayfa: 677 ), Tencili (cambazlık ve kuyumculuk yapan Abdallar), Beğdili (Türkmenlere yamak ve yarıcı duran Abdallar
Kaynak: Türkiye Türkmenleri

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.