Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

camgöz ne demek?

 - 2 sözlük, 4 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

camgöz anlamı
is. hay. b. Deniz kıyısına yakın yaşayan, boyu 1,5 m kadar olan, eti lezzetli bir tür köpek balığı (Galeius canis).

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

camgöz anlamı
Papaz.

-Gaziantep

camgöz anlamı
Üzüm teveklerinin köklerini mahveden bir kurt.

Ziyere -Amasya

camgöz anlamı
Afacan çocuk.

*Lüleburgaz -Kırklareli

"camgöz" için örnek kullanımlar

Bugüne kadar Marmara'da camgöz görmeye alışık olduklarını belirten Karadeniz, ilk kez böyle bir olay yaşadığını ifade etti.
To date, indicating that they are accustomed to seeing in the Marmara Sea shark, living in such an event for the first time, he said.
Kaynak: takvim.com.tr
Silivri'de balıkçıların ağlarına takılan ve Ataşehir'deki bir balıkçıda sergilenen 'camgöz' köpek balığı büyük ilgi görüyor.
Caught by fishermen and a fish restaurant in Silivri Ataşehir The 'shark' shark enjoys great popularity.
Kaynak: timeturk.com
Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinde balıkçılar yaklaşık 2,5 metre boyunda 250 kilogram ağırlığında "camgöz" cinsi köpek balığı yakaladı.
Fishermen in the town of the town of Silifke about 2.5 meters tall Taşucu weighs 250 kilograms "shark" shark species caught.
Kaynak: haberler.com
Marmara'da, istavrit ve sarıkanat avlayan balıkçıların ağlarına 3 metre boyunda, 350 kilogram ağırlığında, ''camgöz cinsi'' köpek balığı takıldı.
Sea of Marmara, horse mackerel and albacore fishermen hunting nets 3 feet tall, weighs 350 kilograms,'''' shark species caught a shark.
Kaynak: aa.com.tr
Hexanchus griseus; altı solungaçlı köpek balığı , boz camgöz gibi de adlandırılabilir. Boyları 5 metre kadardır. 8 metre olanlarına da
Kaynak: Hexanchus griseus
Büyük camgöz (Cetorhinus maximus), dünyanın en büyük balığı olan balina köpek balığı ndan sonra gelen, dünyanın 2'nci büyük balığıdır .
Kaynak: Büyük camgöz
Sivriburun camgöz (Isurus oxyrinchus), dikburungiller (Lamnidae) familya sından bir köpekbalığı tür ü. Morfoloji: Sivriburun camgözlerin
Kaynak: Sivriburun camgöz
Mahmuzlu camgöz (Squalus acanthias), Squalidae familyasından Türkiye sularında da görülen bir köpek balığı tür ü. Genelde 80-100 cm ve
Kaynak: Mahmuzlu camgöz köpek balığı
taşınmıştır: Saban balığıgiller (Alopiidae): Saban balığı (Alopias vulpinus)Büyük camgözgiller (Cetorhinidae): Büyük camgöz (Cetorhinus maximus)
Kaynak: Dikburungiller
Kıkırdaklı balıklar (Chondrichthyes) : İğneli camgöz (Squalus mitsukurii) Kemikli balıklar (Actinopterygii) : Polyprion americanus
Kaynak: Durumu belirsiz türler

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.