Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

cemi ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

cemi anlamı
sf. (cemi:) esk. Bütün, hep.

Kişi Adları Sözlüğü

Cemi anlamı Köken: Ar.
Söyleyiş: (cemi:) Cinsiyet: Erkek
Toplanmış, bütün, hep.

Türkçe - İngilizce

cemi anlamı
plural

cemi eş anlamlısı

bütün
sf. 1. Eksiksiz, tam: "Size bütün bir kış için kuru ot temin edecek." -N. Hikmet. 2. Çok sayıdaki varlık ve nesnelerin hepsi: "Bütün civar köylerde onu sevmeyen yoktu." -Y. K. Karaosmanoğlu. 3. Bozuk olmayan (para): Bütün para. 4. Parçalanmamış. 5. is. Birlik, tamlık: "Şiirde bir bütünün lüzumuna inananlar bile mısralar arasında birtakım aralıklar kabul eder." -O. V. Kanık.
hep
zf. 1. Hiçbiri dışta tutulmamak veya eksik olmamak üzere, bütün, tüm olarak. 2. Sürekli olarak, her zaman, daima: "Hep böyle canına yandığımın, hep geç kalırım, hep treni kaçırırım." -N. Hikmet.

"cemi" için örnek kullanımlar

yıl cemi.
years, plural.
Kaynak: usasabah.com
AÜ Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Opera ve Bale Salonu'nda saat 20.00'da başlayacak konserin şefliğini Cemi'i Can Deliorman, yapacak.
AU Ataturk Cultural and Arts Center Opera and Ballet Hall at 20.00 conductor of the concert will start at CEMI 'Can Deliorman i will.
Kaynak: yenicaggazetesi.com.tr
400'ü aşkın Alevi vatandaşlarımızın katıldığı cemi Kielli Dede Erdoğan Sezer ve Dede Yusuf Kaya yönelttiler. Cemde kurban edilen 3 koç kesilerek törene gelen misafirlere lokma niyetine verildi.
More than 400 attended Alevi citizens plural Kielli Erdogan Dede Dede Yusuf Sezer and turned their attention to rock. Cemde intention to bite victims were the guests of the ceremony by cutting the 3-ram.
Kaynak: hurriyet.de
müdahale edip cemi kendisi yönetmiş, o günden sonra da, hem yeni cemler yönetmiş, hem de musahipleri olmuştur), şairliğinin ve
Kaynak: Mehmet Ragıp Karcı
Kültür: mevcut cemi leri tam teşekküllü. kahve kültürü mevcuttur. halkın yüzde yetmişi elli yaş altı kişilerden oluşur. Coğrafya: Rize iline 28 
Kaynak: Yenihisar, Çayeli
Mehcûr dediğin vasıldır, nakıs dediğinde cemi'-i kemalat hasıldır. Cahil ve gafil zann ettiğin alimdir ve agahdır. Fakir ve zelil gördüğün
Kaynak: Köstendilli Süleyman Şeyhi

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.