Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

cımbız ne demek?

 - 4 sözlük, 5 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

cımbız anlamı
is. 1. Kıl vb. ince şeyleri tutmak veya çekmek için kullanılan küçük maşa: "Bir elinde cımbız, bir elinde ayna / Umurunda mı dünya?" -O. V. Kanık. 2. Özellikle dokumacılıkta kumaş yüzlerindeki düğüm, çöp vb. maddeleri temizlemekte kullanılan el aracı.

Türkçe - İngilizce

cımbız anlamı
isim
1) tweezers
2) nippers
3) a pair of tweezers

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

cımbız anlamı Rum.tsimbidi
1. Kıl gibi ince şeyleri tutmak veya çekmek için kullanılan küçük maşa: § "İçimde biriken bu azaplar, kalbimi cımbızla didikliyor, paramparça ediyor." -Peyami Safa, Canan, 107. § "Makara, iğne, makas, cımbız, çekecek, ayna gibi türlü türlü küçük ev eşyasıyla dolu masanın üstüne bir göz attı." -Peyami Safa, Biz İnsanlar, 65. § "Mahsus bir raf üzerinde de en küçüğünden âdeta büyükçelerine kadar türlü türlü cımbızlar, kerpetenler, kısaçlar vaz ve tanzim olunmuşlardır." -Ahmet Midhat Efendi, Demir Bey Yahut İnkişâf-ı Esrar, 18. § "Etimi cımbızla lif lif koparsınlar, bu dünyayı görmeyim." -Necip Fazıl Kısakürek, Bir Adam Yaratmak, 51. § "Bir elinde cımbız, Bir elinde ayna…" -Nurullah Ataç, Söyleşiler, 99. 2. Özellikle dokumacılıkta kumaş yüzlerindeki düğüm, çöp gibi maddeleri temizlemekte kullanılan el aracı.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

cımbız anlamı
1. Hayvan sürmeye yarayan ucu sivri demir veya ağaç. 2. Deri ve meşin delmeye yarayan sapı tahta, ucu demir olan araç.
cımbız anlamı
Çimdik.

Bereketli *Tavas, *Çal -Denizli

"cımbız" için örnek kullanımlar

Tırnağını cımbız yaparsın yine de alamazsın.
Tweezers tab still can not do it.
Kaynak: hurriyet.com.tr
Kulak veya buruna kaçan cisim görülüyorsa ve dışarıdan tutulabilecek durumdaysa cımbız veya uygun bir aparat ile çıkarınız.
If the object is visible from the outside can be kept escaping from the ear or nose tweezers or remove with a suitable apparatus.
Kaynak: internetajans.com
Yapraklarının uçlarının cımbız gibi olması nedeni ile bu şekilde tanımlanan ve halen Avrupa'da yetiştirilmekte olan tek türdür.
Kaynak: Tulipa acuminata
Lup ve cımbız, saatçinin vazgeçilmez çalışma arkadaşlarıdır. Saatçilik endüstrisinde yeni bir adım daha atılmış ve daha düne kadar bir
Kaynak: Saatçi
Cımbız: Tumba Oyunun bir alt versiyonudur. Tumba oyunu arasında söylenebilir. Dizilen misketlerden sonra ilk atan oyuncu cımbız diyebilir.
Kaynak: Misket
Bu çeşit kaldıraca örnekler; cımbız, maşa, insan çenesi, iş makinelerinin pistonla çalışan kolları, ön kollarımız. Kaldıraçta Kuvvet Kazancı
Kaynak: Kaldıraç
başka bir DNA ipliği (E) eklenir, bu E ipliği D ile komplementer olduğu için onun BAC ile birleşmesine engel olur ve cımbız açılıp uzaklaşır.
Kaynak: DNA makinaları
Bu moleküler cımbız, bir fuleren molekülü ile aynı eğriliğe sahip olan iki içbükey "bucky-kâse" (İng. buckybowl )'den oluşmaktadır.
Kaynak: İstiflenme
Ayrıca bakınız : Moleküler cımbız Grafit interkalasyon bileşiği DNA süpersarımı Kategori:Kimyasal bağlar Kategori:Supramoleküler kimya
Kaynak: Enterkalasyon (kimya)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.