Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

cihetiyle ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

cihetiyle anlamı
zf. (ciheti'yle) -den dolayı, -den ötürü, sebebiyle.

cihetiyle eş anlamlısı

sebebiyle
zf. (sebebi'yle) Nedeniyle: Hırçınlığı sebebiyle hiçbir yerde tutunamıyor.

"cihetiyle" için örnek kullanımlar

28 Şubat süreci hep bu millete rağmen hareket edenler cihetiyle, hem de rüzgara göre yön tayin edenlere bakan cihetle bitmemiştir.
Those who act in spite of all this nation cihetiyle February 28 process, as well as those assigned to the direction facing the wind As we thought finished.
Kaynak: malatyaguncel.com
Ya da hem dinen hem de insan sağlığını tehdit eden unsurlar cihetiyle incelenip helal sertifikası almış ürünlerin varlığına sevinmez misiniz?
Or both religiously and threats to human health cihetiyle delight in the presence of the products you have reviewed and halal certificate?
Kaynak: haber.rotahaber.com
"Dünyada beni sohbetten men eden bir hakikat, elbette vefatımdan sonra da o hakikat bu suretle, beni sevap cihetiyle değil, dünya cihetiyle men etmeye mecbur edecek" dedi.
"The world is a truth which men chat me, of course, that after my death the truth in this way, not cihetiyle reward me, the world will be forced to ban cihetiyle" he said.
Kaynak: risalehaber.com
Aksini, yani bir parti mensubu olmaları cihetiyle, aynı görüşü paylaşmayanlara öteki şeklinde bir yaklaşımla, Yeni Mesaj gazetesinin salon teklifini reddettiklerini düşünmek dahi istemiyoruz.
Otherwise, ie, cihetiyle be a member of a party, the other in the form of the same opinion paylaşmayanlara approach, to think that I do not want to reject the new proposal salon Post newspaper.
Kaynak: yenimesaj.com.tr
şer'iye ve cebr-i kanûnî cihetiyle girmektense, azîmet-i şer'iye ve takvâ cihetiyle yedi milyar zatların kıyafetlerine girmeyi tercih ederim.”
Kaynak: Frenk Mukallitliği ve Şapka
Ve bu ḵavmler ki iki ḳısım dururlar, biri ol ki anlaruñ așlı ve șuʿbeleri ḳadìmlıḳ cihetiyle mufașșal ve maʿlūm degül ve biri ol ki
Kaynak: Tevârih-i Al-i Selçuk
Alıntılar : Ma'nâ cihetiyle aslâ tagayyür ve ihtilâf yoktur. Ve ihtilâfâta nazar ve i'tibâr olunmaz. Nazar-ı i'tibâr onun hakîkatine ve
Kaynak: Köstendilli Süleyman Şeyhi
aynen bugün de kullanılmakta) cihetiyle, Tevrat'ın İslamiyet'in doğuşundan günümüze kadar herhangi bir değişikliğe uğramadığı da ortadadır.
Kaynak: Tahrif

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.