Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

çamurluk ne demek?

 - 7 sözlük, 8 sonuç.

BSTS / Çiftteker Terimleri Sözlüğü

çamurluk anlamı Fr. garde-boue
Süreni, çamur sıçramasından korumak için, tekerlek üstüne yerleştirilen metal ya da plastik parça.

BSTS / Otomobilcilik ve Motor Bilgisi Terimleri

çamurluk anlamı İng. mudguard Alm. Kotflügel Fr. garde-boue
Tekerleklerin üstünü örten, yerden taş, çamur gibi şeylerin sıçramasını önleyen korumalık.

BSTS / Zanaat Terimleri Sözlüğü

çamurluk anlamı
Araba tekerlerinde biriken çamuru temizlemekte kullanılan demir parçası. (Ortayazı *Senirkent, Yukarıkaşıkara *Yalvaç -Isparta)

Güncel Türkçe Sözlük

çamurluk, -ğu anlamı
is. 1. Çamuru çok olan yer: Bahçenin o tarafı çamurluk. 2. Paçaları çamurdan korumak için giyilen tozluk. 3. Taşıtlarda tekerleklerin üst bölümünü örten parça. 4. Ayakkabıların çamurunu kazımak için yapılarda giriş kapısının önünde, yere çimento veya betonla tutturulan, demirden yapılmış, türlü biçimlerdeki ayakkabı sileceği.

Türkçe - İngilizce

çamurluk anlamı
isim
1) fender
2) mudguard
3) wing
4) splashboard
5) dashboard
6) splasher

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

çamurluk anlamı
1. Tavan kirişlerinin duvarda bağlanmasını temin eden direk. 2. Arışın yere değmemesi için ucuna yapılan ayak.
çamurluk anlamı
Yemeni üzerine giyilen çizme koncu.

*Edremit -Balıkesir
*Mustafa Kemal Paşa -Bursa
-İstanbul
-Çorum
Cinis *Aşkale -Erzurum
*Pınarbaşı -Kayseri

Yerleşim Birimleri Sözlüğü

Çamurluk anlamı
Bolu ili, Mudurnu ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.

"çamurluk" için örnek kullanımlar

VW mühendisleri modelin kaput, çamurluk ve bazı bağlantı elemanlarında alüminyum kullanımını artırarak aracı 100 kg hafifletmiş.
VW engineers model the hood, fender, and some means of connecting elements 100 kg alleviated by increasing use of aluminum.
Kaynak: aksiyon.com.tr
Ön/arka, sağ/sol çamurluk korumaları, krom renk ön/arka tampon korumaları ve sağ/sol ön sis farları kaplamaları Türkiye'de üretiliyor ve araca monte ediliyor.
Front / rear, right / left fender guards, chrome-color front / rear bumper guards, and right / left front fog lights coatings are produced in Turkey and is mounted to the vehicle.
Kaynak: haber.stargazete.com
Fırat mahallesinde, müşteki erkek şahsın ikametinin önünde park halinde bulunan aracının sağ çamurluk ve ön tamponuna zarar verilmiş olup adli işleme başlanılmıştır.
The neighborhood of the Euphrates, the complainant parked in front of residence in the men's party on the right fender and the front bumper and damage the tool is given the judicial process has been started.
Kaynak: malatyaguncel.com
Dokker Stepway'in ön/arka, sağ/sol çamurluk korumaları, krom renk ön/arka tampon korumaları ve sağ/sol ön sis farları kaplamaları Türkiye'de üretiliyor ve araca monte ediliyor.
Dokker Stepway'in front / rear, right / left fender guards, chrome-color front / rear bumper guards, and right / left front fog lights coatings are produced in Turkey and are mounted on the vehicle.
Kaynak: haberimport.com
Yani teorik olarak birkaç bin yoğurt kasesinden, bir çamurluk imal edilebilir. Bir başka avantajları da çatlak ve kırıkların ısı ile
Kaynak: Termoplastik
232/3 modelinden farkı tek parça çamurluk yerine iki parçalı çamurluk kullanılmıştır. SdKfz. : 234/1: SdKfz. 234/1 modeline 2 cm KwK 38 L/55
Kaynak: Schwerer Panzerspähwagen
kevreklik…".Hacıbel mahallesi sınırları içersinde köylülerin isimlendirdiği bölgeler:" dolaman, ovaz deresi, timel tepesi, köreli, çamurluk…".
Kaynak: Aydıntepe, Ünye
Disk jantlı modellerde ise arka tekeri örten çamurluk mevcuttu. XK140 üç farklı karoseri tipinde sunulmaktaydı. 2-koltuk roadster'in hafif
Kaynak: Jaguar XK140 Spider
Diğer fütüristik tasarımları arasında motorun arkada yer alması, direksiyonla birlikte dönen çamurluk ve farlar, ortada üçüncü bir far,
Kaynak: Tucker (film)
Sonraki yapılanlar aracın estetik değerlerini değiştirmek amaçlı çamurluk, tampon,spoyler ve karbüratör kapağı gibi eklemelerdir.
Kaynak: Lamborghini Countach

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.