Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

çapalama ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu

çapalama anlamı Fr. sarclage
(tarım)

Güncel Türkçe Sözlük

çapalama anlamı
is. Çapalamak işi.

"çapalama" için örnek kullanımlar

Bağlarda bu aylarda çift sürme, ara açma, çapalama yapılmamalı, bağlar bol su ile sulanmamalı ve içlerindeki otlar toplanmamalıdır.
Vineyards couple of months riding it, search on, hoeing should be done, connects the inside with plenty of water and herbs collected from sulanmamalı.
Kaynak: haberler.com
Belediye ekipleri, kent merkezi ve köylerde budama, çimlendirme ve çapalama işlerini tamamlayarak önümüzdeki günlerde çiçek ekimine geçecek.
Municipal teams, town center and villages pruning, seed germination, flower planting and hoeing work will be completed in the coming days.
Kaynak: kibrisgazetesi.com
Pamuk tariminda çapalama ve hasat islemlerinde fazlaca isgücüne ihtiyaç duyuldugundan her yil MART ayinda köye isçi göçü olmaktadir.
Kaynak: Kesik, Karataş
Tohumlar çimlendikten sonra, gerekli zamanlarda çapalama ve sulama işleri yapılır. Dane mahsulü için yetiştirilen darıların hasadı,
Kaynak: Darı
Ekilen bezelyeden çıkan filizler gelişip 5-6 cm boya erişince, ilk çapalama ve zayıf bitkilerin sökülüp seyreltilmesi işleri yapılır.
Kaynak: Bezelye
Sadece fasulye tarımı yapılmakta, bundanda çiftçilerin bilinçli gübreleme, çapalama, ekim yapmadıklarından verim alınamamaktadır.
Kaynak: Deresinek, Çay
Yer fıstığı üretiminde çapalama, ilaçlama gibi diğer üretim faktörleri de önemlidir. Hasat, ayrı önemi olan bir konudur. Bunlarında
Kaynak: Yer fıstığı
Köyün gelenekleri; meşhur mısır çapalama (misir maleme) imeceleri, bu imeceler 35-40 kişi olarak gerçekleşir ve o zamanın en iyi
Kaynak: Yukarıtaşpınar, Terme

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.