Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

çatapat ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

çatapat anlamı
is. Ayakla çiğnendiğinde veya bir yere sürtüldüğünde "çat pat" diye patlayan bir eğlence fişeği, çatpat: "Elindeki çatapatı ayağının Altında ezdi." -R. Ilgaz.

çatapat eş anlamlısı

çatpat
is. Çatapat.

"çatapat" için örnek kullanımlar

Onlar bizi nasıl yıllardır, çatapat gibi zıplatıyorsa ve hem biz hem onlar ayaktaysak, çocuklarda aynen öyledir.
Us how many years they, like firecracker zıplatıyorsa and both we and they are still standing, just as children are.
Kaynak: gunes.com
Ülkenin bir çok bölgesinde ''kötü ruhların bu gece kovulduğu'' düşüncesiyle çatapat ve havai fişek atıldı.
In many parts of the country, the idea of'' evil spirits'' firecracker and fireworks were thrown expelled from the night.
Kaynak: ulusalkanal.com.tr
Bayramlardaki en büyük geleneksel şenlik ise kötü ruhları kovduğuna inanılan çatapat patlatılması ve havai fişeklerin atılması.
Pluck the biggest traditional festival in the explosion of a firecracker and fireworks disposal of evil spirits believed to be fired.
Kaynak: timeturk.com
Başkent Pekin'de bayramın ilk günü toplanan çatapat çöp miktarının 43 ton olduğu ve geçen yıla oranla yüzde 75 oranında azaldığı aktarıldı.
The amount of rubbish collected from the first day of Eid firecracker Beijing Capital is 43 tons and decreased by 75 percent compared to last year transferred.
Kaynak: timeturk.com
Bunun yanında başka satıcılar da gelir, özellikle oyuncakçılar… Oyuncakların içinde en ilgi çekeni çatapat, basit havai fişek ve mantar
Kaynak: Bölüntü, Çine
Bu arada sınıfta çatapat yaptığı için okuldan kovulur. saygısızlık yapar ve kavgacıdır. krosi:ailesi fakirdir ama kendisi derslerine önem
Kaynak: Çocuk Kalbi
Burada çatapat olduğu için zıplama yapılmaz bir ayak ipe basılır ve sonra öbür ayak yanına koyulur. 3. bölüme leylek adı verilir.
Kaynak: Çocuk oyunları

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.