Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

Çayeli ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

Çayeli anlamı
öz. is. (ça'yeli) Rize iline bağlı ilçelerden biri.

"Çayeli" için örnek kullanımlar

Rize'nin Çayeli ilçesinde çıkan tartışmada, A.A., O
Çayeli district of Rize from the discussion, AA, O
Kaynak: haberciniz.biz
İstanbul ve Ankara'da da şube açtı, ama Çayeli'nin havasından mı, suyundan mı o fasülye bir başka.
Opened a branch in Istanbul and Ankara, but Çayeli the air is, the bean juice is another.
Kaynak: ensonhaber.com
Rize'nin Çayeli ilçesi Senoz Vadisi'nde yaşayanların kendilerini oynadığı 'Vadi' belgeseli, dizi oluyor.
Çayeli district of Rize Valley residents themselves Şenöz played 'valley' documentary series going on.
Kaynak: televizyongazetesi.com
Çayeli ilçesinde ormanlık alanda vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan doğan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 12.
Wounded by citizens born in the town of Çayeli wooded area, Forestry and Water Affairs Ministry of Nature Protection and National Parks 12
Kaynak: haberler.com
Çayeli, Karadeniz Bölgesi nde yer alan Rize 'nin bir ilçesi. Tanıtım: Rize'nin 18 km doğusunda yer alır. Yüzölçümü 473 km 2'dir.
Kaynak: Çayeli
Kaptanpaşa (bucak merkezi), Rize ilinin Çayeli ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe : Köyün adı II. Mahmut 'un damadı olan Kaptan-ı Derya
Kaynak: Kaptanpaşa, Çayeli
Limanköy, Rize ilinin Çayeli ilçesine bağlı bir mahalle dir. Çayeli 'nin en büyük mahallesi olup 2,5 km sahil şeridi vardır.
Kaynak: Limanköy, Çayeli
Yamaç köyü, Rize ilinin Çayeli ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün dere olarak bir ismi vardı daha sonra köylerin bölünmesi ile bu
Kaynak: Yamaç, Çayeli
Haremtepe, Rize ilinin Çayeli ilçesine bağlı bir köy dür. köy ile bilinen tek şeyin eski adının ÇEÇEVA olduğudur. Kültür: Köyün gelenek ,
Kaynak: Haremtepe, Çayeli
Güzeltepe, Rize ilinin Çayeli ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Güzeltepe, Çayeli
Düzgeçit, Rize ilinin Çayeli ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Düzgeçit, Çayeli
Demirhisar, Rize ilinin Çayeli ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün eski adı Perkam'dır. Fakat geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Demirhisar, Çayeli
Ortaköy, Rize ilinin Çayeli ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Ortaköy, Çayeli
Maltepe, Rize ilinin Çayeli ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: ESKİ ADI MARANLİ DİR. MARANDAN GELİR. MARAN DERME ÇATMA TAHTA ,AHŞAP BARAKA
Kaynak: Maltepe, Çayeli
Köprübaşı, Rize ilinin Çayeli ilçesine bağlı bir köy dür. Köyün eski adı ada başı olarak bilinir. Köy sırt köyünden ayrılarak kendi
Kaynak: Köprübaşı, Çayeli
Kemerköy, Rize ilinin Çayeli ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Kemerköy, Çayeli
Gürpınar, Rize ilinin Çayeli ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Gürpınar, Çayeli
Erenler, Rize ilinin Çayeli ilçesine bağlı bir köy dür. Kültür: Köyün gelenek , görenek ve yemek leri hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Erenler, Çayeli
Erdemli, Rize ilinin Çayeli ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Erdemli, Çayeli
Başköy, Rize ilinin Çayeli ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Başköy, Çayeli
Armutlu, Rize ilinin Çayeli ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adı, köy camiinin avlusunda bulunan kocaman ARMUT ağacından
Kaynak: Armutlu, Çayeli
Aşıklar, Rize ilinin Çayeli ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Aşıklar, Çayeli
Kestanelik, Rize ilinin Çayeli ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köy eski yerleşim bölgesi olmayıp sonradan Hemşin bölgesinden gelen göç
Kaynak: Kestanelik, Çayeli

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.