Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

çıngıraklı ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

çıngıraklı anlamı
sf. 1. Çıngırak taşıyan, üzerinde çıngırak bulunan: "Bir gün bol çıngıraklı atları sabırsızca kişneyen bir yaylı, kapımızın önünde durdu." -B. R. Eyuboğlu. 2. mec. Neşeli ve yüksek sesli (gülüş, kahkaha): "Bedri beklenmedik çıngıraklı bir kahkaha savurdu." -O. Rifat.

"çıngıraklı" için örnek kullanımlar

Çıngıraklı, Zehire Sultan'ın gönlünü kazanabilmek amacıyla oğlu Vekilcan'la ilgilenmeye başlamış ancak çocuğu kaybetmişti.
Rattlesnakes, poison in order to win the hearts of the Sultan's son, but the boy had lost Vekilcan'la started to deal with.
Kaynak: stargundem.com
Çıngıraklı bir dişçi ayarlamıştı ancak Mozaikli ve Zehire, ayarlanan dişçi sayesinde Esat'a suikast düzenlemeyi planlamıştı.
Mosaics and arranged for a dentist rattlesnake poison, but the set had planned to assassinate Esat'a thanks to the dentist.
Kaynak: stargundem.com
Çıngıraklı bir dişçi ayarlayacaktır ancak Mozaikli ve Zehire, ayarlanan dişçi sayesinde Esat'a suikast düzenlemeyi planlayacaktır.
Mosaics and rattlesnake poison, but a dentist will adjust the set thanks to a dentist will plan to assassinate Esat'a.
Kaynak: spothaber.com
Zehire Sultan'a yaranabilmek için oğlu Vekilcan ile ilgilenmeye başlayan Çıngıraklı, çocuğu kaybedince ne yapacağını şaşırır.
Yaranabilmek poison for the son of the Sultan began to deal with Vekilcan Rattlesnakes, what to do with losing a child is stuck.
Kaynak: haberciniz.biz
Güney Amerika çıngıraklı yılanı, tropikal çıngıraklı yılan, neotropikal çıngıraklı yılan Guyana çıngıraklı yılanı (daha önce C. d.
Kaynak: Crotalus durissus
Batı elmas sırtlı çıngıraklı yılanı veya baklava sırtlı (Crotalus atrox) ABD ve Meksika 'da bulunan bir çukur engerek türüdür.
Kaynak: Batı elmas sırtlı çıngıraklı yılanı
Doğu elmas sırtlı çıngıraklı yılanı (Crotalus adamanteus) ABD 'nin güneydoğusunda bulunan zehirli bir çukur engerek türüdür.
Kaynak: Doğu elmas sırtlı çıngıraklı yılanı
Bakır kafalı çıngıraklı yılan veya mokasen yılanı (Agkistrodon contortrix), Kuzey Amerika 'da bulunan bir çukur engerek türü.
Kaynak: Bakır kafalı
Yılan, çıngıraklı yılan zehiri ile de uğraşan tıp doktoru Silas Weir Mitchell'in (1829-1914) onuruna bu şekilde isimlendirildi.
Kaynak: Crotalus mitchellii
Bilinen adları: Mohave çıngıraklı yılanı Mojave green. Crotalus scutulatus ABD 'nin güneybatı ve Meksika 'nın orta bölgelerinde bulunan,
Kaynak: Crotalus scutulatus
Engereklerin ayırt edici özelliği kardeş grup çıngıraklı yılanlar için karakteristik olan çukur organ ından yoksun olmalarıdır.
Kaynak: Engerekler
Tanımlanan ilk miyotoksin 1950'lerde Brezilyalı bilim insanı José Moura Gonçalves tarafından, tropikal bir Güney Amerika çıngıraklı yılanı
Kaynak: Miyotoksin
Bazı çıngıraklı yılanlar tarafından ısırılan kurbanlar, "lastiksi", "naneye benzer" ya da "metalik" bir tat tarif edebilirler. Tüküren
Kaynak: Yılan ısırığı
Alt familya: Crotalinae - Oppel, 1811 - Çukur engerekler, çıngıraklı yılanlar. Alt familya: Viperinae - Oppel, 1811 - Çukursuz engerekler,
Kaynak: Alethinophidia
Fakat, çıngıraklı yılan, bazı su yılanları ve çamur yılanı, engerek cinsi yılanlar ve daha birçokları da zehirli türler olduğu için hiçbir
Kaynak: Isırık
Miyotoksik: Miyotoksinler çıngıraklı yılan ların ve diğer çukur engerek lerin zehirlerinde bulunur. En bilinenlerden biri miyotoksin-a
Kaynak: Yılan zehiri

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.