Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

çocuk edebiyatı ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

BSTS / Eğitim Terimleri Sözlüğü

çocuk edebiyatı anlamı İng. children's literature Fr. littérature enfantine
1- Usta yazarlarca özellikle çocuklar için yazılmış olan ve üstün sanat nitelikleri taşıyan yapıtlardan oluşan edebiyat. 2- Çocukların yararlanabileceği her türlü yayını kapsayan bir edebiyat alanı.

Güncel Türkçe Sözlük

çocuk edebiyatı anlamı
is. Çocukların hayatı kavramasına yardımcı olacak, hayal gücünü geliştirici, okuma sevgisini aşılayan, eğitici bir edebiyat türü, çocuk yazını: "Ortada çok kitap var da çocuk edebiyatı açısından bakıldığı zaman durum umut kırıcı." -N. Meriç.

"çocuk edebiyatı" için örnek kullanımlar

Ayrıca ülkemizin en önemli çocuk edebiyatı şair ve yazarları da eserlerini seslendirecek.
In addition, the country's most important works of poets and writers of children's literature will be performing.
Kaynak: haber7.com
ÇOMÜ Çocuklar Evi Kreş ve Anaokulu ile Erken Çocukluk Eğitimi Topluluğu'nun davetleri üzerine kente gelen çocuk edebiyatı yazarı Dr.
ÇOMÜ Society of Children's House Nursery and Kindergarten Early Childhood Education and author of children's literature came to the city at the invitation of Dr.
Kaynak: haberler.com
Okullarda özel etkinliklerin düzenleneceği festival kapsamında, ayrıca Türkiye'den çocuk edebiyatı şairleri ve yazarları da eserlerini seslendirecek.
Special events during the festival to be held in schools, as well as children's literature in Turkey will be performing the works of poets and writers.
Kaynak: sabah.com.tr
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.