Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

çökeltme ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Fiziksel Kimya Terimleri Sözlüğü

çökeltme anlamı İng. precipitation Alm. niederschlagen Fr. précipitation Jap. tinden, tinkô-hannô
Bir çözeltiye belirli bir ayıraç katarak, çözünmeyip dibe çöken yeni bir bileşik elde etme.

BSTS / Kimya Terimleri Sözlüğü

çökeltme anlamı
bakınız» çöktürme.

BSTS / Nükleer Enerji Terimleri Sözlüğü

çökeltme anlamı İng. flocculation / flokülasyon Alm. Ausflockung Fr. floculation
Katı parçacıkların elektrik yüklerini yansızlaştırarak birikimlerini sağladıktan sonra, radyoaktif çamurdan ayırma işlemi.

Güncel Türkçe Sözlük

çökeltme anlamı
is. Çökeltmek işi.

"çökeltme" için örnek kullanımlar

Kristalleşme (doğal veya yapay) bir eriyikten ya da nadiren direk olarak bir gazdan, çökeltme yoluyla katı kristal yaratma sürecidir.
Kaynak: Kristalleşme
ultrasantrifüjle çökeltme yer almaktadır. Hayvan ve bitki makromolekül lerinin yapısı ve özellikleri bu yöntemlerle kesin bir biçimde tanımlanabilmiştir.
Kaynak: Biyofizik
Kesme işlemi sulu olarak yapıldığından, açığa çıkan tozlar su ile birlikte taşınmakta ve çökeltme havuzlarında toplanmakta ya da yeni
Kaynak: Mermer artığı
Tofu ise soya sütünün aynen lor peyniri gibi koagülasyona (ısıtma ve çökeltme) uğratılması sonucu elde edilen yumuşak ve katı bir yiyecek
Kaynak: Çin mutfağı
Kültür: Börülce salatası,çökeltme,ekşili patlıcan vb. Her düğünde ilk önce düğün çorbası yapılır. Ekmeklerini kendileri taş ocaklarda yaparlar.
Kaynak: Küçükanafarta, Eceabat
bileşiğin polimorfik yapısı ve ne de parçacıkların özel bir önemi olmadığından dolayı imalat işlemleri basit çökeltme işlemlerinden ibarettir.
Kaynak: Bakır oksiklorür
erime noktasındaki yüzey gerilimi 0,05092 N /m olurdu Fransiyum birkaç sezyum tuzu ile kopresipitasyon (beraber çökeltme) gerçekleştirebilir.
Kaynak: Fransiyum
yöntemleri, amonyum sülfat veya etilen glikol ile çökeltme, veya hücre bileşenlerinin organik çözücülerle arıtılması gibi teknikler kullanılır.
Kaynak: Virüs
asit ler bu şekilde birbirlerinden ayrılırlar. Tuzla çökeltme (salting out) yöntemi ile lizattaki proteinlerin konsantrasyonu artırılabilir.
Kaynak: Protein

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.