Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

daday ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Zanaat Terimleri Sözlüğü

daday anlamı
Bir halı türü. (Ahırlıkuyu *Haymana -Ankara)

Güncel Türkçe Sözlük

Daday anlamı
öz. is. (da'day) KasTamonu iline bağlı ilçelerden biri.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

daday anlamı
Çelik çomak oyununda üstüne çelik konulmak için yere dikilen kazık.

Karabüzey -Kastamonu

"daday" için örnek kullanımlar

İddianameye göre, Daday İlçesi'nde oturan Muzaffer Bostancı, geçen yı
According to the indictment, Daday District Muzaffar Bob sitting in the last t
Kaynak: dha.com.tr
Olay, Kastamonu'nun Daday ilçesinde 2012 yılının Haziran ayında meydana geldi.
The incident occurred in June of 2012, the town of Kastamonu Daday.
Kaynak: sabah.com.tr
Tıpkı sepet, kaşık, Daday Sandalyesi, gıda ürünleri vs..
Just baskets, spoons, Daday Chair, food products, etc. ..
Kaynak: kastamonupostasi.com
Daday : Cam ormanlarıyla değişken bir coğrafyaya sahip .
Daday: Glass forests with a variable geography.
Kaynak: kastamonupostasi.com
Daday Kastamonu ilin kuzeybatısında yer alan bir ilçe. Kastamonu il merkezine 34 km uzaklıktaki Daday'ın 60 köyü bulunmaktadır.
Kaynak: Daday
Karaağaç, Kastamonu ilinin Daday ilçesine bağlı bir köy dür. Karaağaç köyü daday ilçesinin selalmaz beldesine sınır bir köydür.
Kaynak: Karaağaç, Daday
Kayabağı, Kastamonu ilinin Daday ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Kayabağı, Daday
Akpınar, Kastamonu ilinin Daday ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Akpınar, Daday
Budaklı, Kastamonu ilinin Daday ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Budaklı, Daday
Bezirgan, Kastamonu ilinin Daday ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Bezirgan, Daday
Bayramlı, Kastamonu ilinin Daday ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Bayramlı Köyü nün eski adı Han Köyü dür. Daha önceleri at ve diğer
Kaynak: Bayramlı, Daday
Bayırköy, Kastamonu ilinin Daday ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Bayırköy, Daday
Okluk, Kastamonu ilinin Daday ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının askerlerin ihtiyacı olan okların bu köyde yapıldığı için
Kaynak: Okluk, Daday
Gökören, Kastamonu ilinin Daday ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Gökören, Daday
Değirmencik, Kastamonu ilinin Daday ilçesine bağlı bir köy dür. Kültür: Köy halkı gelenek ve göreneklerine bağlıdırlar. Coğrafya
Kaynak: Değirmencik, Daday
Davutköy, Kastamonu ilinin Daday ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Davutköy, Daday
Karacaağaç, Kastamonu ilinin Daday ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Karacaağaç, Daday
Kapaklı, Kastamonu ilinin Daday ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Kapaklı, Daday
Hasanşeyh, Kastamonu ilinin Daday ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adı bu köyde bulunan tekke şeyhinden gelmektedir.
Kaynak: Hasanşeyh, Daday
Kızılörencik, Kastamonu ilinin Daday ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Kızılörencik, Daday
Küten, Kastamonu ilinin Daday ilçesine bağlı bir köy dür. Köy Kastamonu iline 36 km, Daday ilçesine 4 km uzaklıktadır. Köyün iklimi,
Kaynak: Küten, Daday
Beykoz, Kastamonu ilinin Daday ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Beykoz, Daday
Bastak, Kastamonu ilinin Daday ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adı bu köydeki tekke den gelmektedir. uzun yıllar daday civarına
Kaynak: Bastak, Daday
Akılçalman, Kastamonu ilinin Daday ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe. Tarihi çok eskiye dayanmaktadır. Köyün yakılarında bulunan 8 odası
Kaynak: Akılçalman, Daday

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.