Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

Damal ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

Damal anlamı
öz. is. (da'mal) Ardahan iline bağlı ilçelerden biri.

"Damal" için örnek kullanımlar

İkinci intihar haberi ise Ardahan'ın Damal ilçesindeki askeri taburdan geldi.
Military battalions of suicide news came second in the district of Ardahan Damal.
Kaynak: bianet.org
Diğer asker ise Ardahan'ın Damal İlçesi'nde askerlik yapan 20 yaşındaki Masum Adlığ'dı.
Other soldiers in the military district of Ardahan, the 20-year-old innocent Adlığ'dı Damal.
Kaynak: dunyabulteni.net
Ardahan'ın Posof ve Damal ilçeleri arasında bulunan 2 bin 550 rakımlı Ulgar Dağı, TIR'lara geçit vermiyor.
Located between the districts of Ardahan Damal Posof and at an altitude of two thousand 550 Ulgar Mountain, does not gorge TIR'lara.
Kaynak: ardahanhaberi.com
Ardahan'ın Damal ilçesindeki Piyade Tabur Komutanlığı'nda askerliğini yapan Batmanlı Masum Atlığ'ın da intihar ettiği iddia edildi.
Damal Infantry Battalion headquarters town of Ardahan, Batman innocent Atlığ'ın engaged in military service, was allegedly committed suicide.
Kaynak: imc-tv.com
Damal, Ardahan ilinin bir ilçesidir. Damal dağlarında beliren Atatürk silüeti ile ünlüdür. Her yıl Haziran ayının 15 ile Temmuz ayının 15
Kaynak: Damal
Dereköy, Ardahan ilinin Damal ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe : Damal-Dereköy; Orta Asya'dan, Maraş'a göç eden ve Maraş'tan da Osmanlı
Kaynak: Dereköy, Damal
Eskikılıç, Ardahan ilinin Damal ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında biligi yoktur.
Kaynak: Eskikılıç, Damal
Burmadere Köyü, Ardahan ilinin Damal ilçesine bağlı bir köy dür. Kültür: Oğuz Türkleri kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.
Kaynak: Burmadere, Damal
Seyitören, Ardahan ilinin Damal ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Seyitören, Damal
Obrucak, Ardahan ilinin Damal ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Obrucak, Damal
Kalenderdere, Ardahan ilinin Damal ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Kalenderdere, Damal
Aşağıgündeş, Ardahan ilinin Damal ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Aşağıgündeş, Damal
İkizdere, Ardahan ilinin Damal ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe : 1829 Edirne Antlaşması 'ndan sonra Gürcistan 'ın Ahıska şehrindeki
Kaynak: İkizdere, Damal
Yukarıgündeş, Ardahan ilinin Damal ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi yaşlı insanların söylemine
Kaynak: Yukarıgündeş, Damal
Üçdere, Ardahan ilinin Damal ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Üçdere, Damal
Ulgar Dağı, Ardahan ilinin Posof ve Damal ilçeleri arasındaki bir dağdır. 2918 m. yükseklikte olup, yılın ilk karı buraya yağar.
Kaynak: Ilgar Dağı
Meşe Ardahan, Ardahan 'ın Hanak ve Damal ilçelerini kaplayan plato lar eskiden tamamen sarıçam ormanları ile kaplı olması nedeniyle bu
Kaynak: Meşe Ardahan
Nüfus Yapısı: Damal | 6.737 | 3.672 | 3.065 | Toplam | 105.454 | 33.701 | 71.753 | Şive: Ardahan ilinde kullanılan Türk şivesinin Doğu Anadolu
Kaynak: Ardahan (il)
Dereköy - Ardahan ilinin Damal ilçesine bağlı bir köy Dereköy - Aydın ilinin Germencik ilçesine bağlı bir köy Dereköy - Aydın
Kaynak: Dereköy
Artvin'in doğusunda, Ardahan'ın kuzey (Posof , Hanak , Damal ) ve kuzeybatısında, Erzurum'un Olur ilçesinin kuzeyinde yer alır.
Kaynak: Yalnızçam Dağları

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.