Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

akıtma ne demek?

 - 6 sözlük, 12 sonuç.

BSTS / Zanaat Terimleri Sözlüğü

akıtma anlamı
(I) At başlığının hayvanın alnına gelen kısmı (*Aksaray -Niğde)
akıtma anlamı
(II) 1. Yağlı haşhaş ekmeği. (Aşağıdinekköprü *Şarkikaraağaç -Isparta) 2. Yağda pişirilmiş sodalı hamur. (Sofça -Kütahya)

BSTS / Zootekni Terimleri Sözlüğü

akıtma anlamı İng. stripe
Atlarda burun üzerinde görülen beyaz kıllar.

Güncel Türkçe Sözlük

akıtma anlamı
is. 1. Akıtmak işi: "Oğlunun o eciş bücüş burnunun dikine gitmeye başladığı günlerde, tüm ilgisini ve sevgisini büyük kızına akıtmaya başlamıştı." -E. Şafak. 2. Hayvanların, özellikle atların alınlarında bulunan ve burunlarına doğru uzanan beyaz leke. 3. Un, süt, yağ, yumurta, şeker veya pekmezle yoğrularak cıvık bir duruma getirilen hamurun kızgın sac üzerinde pişirilmesiyle yapılan bir çeşit tatlı. 4. hlk. Enli bilezik.

Tarama Sözlüğü

akıtma anlamı
Dökme.

Türkçe - İngilizce

akıtma anlamı
isim
1) effusion

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

akıtma anlamı
1. Mısır ununa haşhaş, yağ veya pekmez karıştırılarak tepside pişirilen bir çeşit ekmek. 2. Tepside pişirilen yumurtalı veya yağlı ekmek. 3. Hamuru saç üzerine dökülerek pişirilen bir çeşit ekmek, pide, çörek. 4. Hamuru yağda kızartarak yapılan bir çeşit ekmek veya tatlı. 5. Hamuru, yassı kadayıf gibi saç üzerine dökerek yapılan bir çeşit tatlı. 6. Hamuru, saç üzerinde pişirildikten sonra tepsiye alınıp, üzerine et suyu veya tatlı dökülerek yapılan bir çeşit yemek. 7. Mısır unundan yapılan ekmek. 8. Bir çeşit sucuk. 9. bakınız» akma(I)-1. 10. Bir ottan toplanan süt sakızı.
akıtma anlamı
Hayvanların alnından burnuna doğru uzanan beyaz leke.

Kıratlı *Dikili, Poyracık *Kınık -İzmir
Hacıkebir *Emet -Kütahya
Bozan -Eskişehir
*Kandıra -Kocaeli
*Düzce -Bolu
-Çankırı
-Amasya
-Elâzığ
-Malatya
Keret *Nizip, Lohan -Gaziantep
*Afşin -Maraş
*Antakya -Hatay
Kötüboynul -Yozgat
*Haymana -Ankara
Çığşar *Kadirli -Adana
*Mut köyleri -İçel
Yakabağ *Fethiye -Muğla
*Meriç -Edirne

akıtma anlamı
1. Alçıdan yapılan tavan süsleri. 2. Bir çeşit nakış. 3. Enli bilezik. 4. Birkaç dizi enli gerdanlık.
akıtma anlamı
1. Susamın sapları karışmadan tanelerini bir yere toplama. 2. Tarlanın, yalnız ekilecek kısımlarını gübreleme.
akıtma anlamı
Çamsakızı, reçine.

*Milas köyleri, -Muğla

akıtma anlamı
1. İçine haşhaş, yağ ve pekmez sürülerek yapılan börek. 2. Saçta pişirilen bir çeşit hamur yemeği. 3. Yağda kızartılan hamur.

"akıtma" için örnek kullanımlar

Çevreciyseniz, ey belediye kanalizasyonunu güzelim boğaza akıtma.
Çevreciyseniz, O beautiful municipal sewage drain throat.
Kaynak: canakkaleolay.com
Fuarda odalarına ait stand açtıklarını belirten Akkul, standlarında Diyarbakır'ın en güzel altın takılarından akıtma, hasır bileziği, Halep zinciri gibi takıları sergilediklerini ifade etti.
Akkule of rooms that opened the exhibition stand, stands the most beautiful gold jewelry in Diyarbakir streaming, mesh bracelet, jewelry chain as well as demonstrating Aleppo, he said.
Kaynak: haber3.com
Bu süreci eski başkan Cemal Bulutoğulları gibi har vurup harman savurarak, yatırım yaptığını iddia edip aslında bir çok kanaldan belediye kasasından su gibi para akıtma şansı ile geçiremeyecek.
This process, such as former President Gamal Bulutogullari waving the money fly, and the fact that she had invested a lot of money like water drainage channel with a chance geçiremeyecek municipal coffers.
Kaynak: gundemkibris.com
Çoğu defensinin işleyişi, elektriksel çekim yoluyla mikrobiyalın hücre zarı nı delip-geçerek açılan pordan hücre içeriğini dışarıya akıtma
Kaynak: Defensin
YÖRESEL YEMEKLERİ Köyün en meşhur yemekleri yaban etiyle yapılanlar olup; bundan başka ekşili çorba, akıtma, ciğer aşı, peynir helvası da
Kaynak: Yenidibek, Malkara
Mantı, akıtma,süt böreği gibi yöresel hamur işleri meşhurdur. Özellikle akıtma vazgeçilmez bir yemeğimizdir. Hıdırellez her yıl kutlananır.
Kaynak: Seydiköy, Keşan
Uyumlu medya portallarından medya dosyalarını akıtma. Nokia Web Browser ile gerçek web tecrübesi (ikincil tarayıcı) RealPlayer medya
Kaynak: Nokia N73
kaçamak, akıtma, katmer, lahana ve yaprak sarma (zeytin yağlı veya etli), her türlü mantı, simit lokumu (nohut mayası ile yapılır), yufka
Kaynak: Yapıldak, Çanakkale
Bazı ejderhaların ateş püskürme ve asit akıtma gibi özellikleri vardır. Avrupa'da bu özellikler, saldırı silahı olarak kullanılır.
Kaynak: Temeraire
keza Firavun ile Hazret-i Musa arasındaki Nil'i ters akıtma konusundaki iddiada, Firavun'un sabaha kadar ağlayarak: “ Ey Musa'nın Allah'ı
Kaynak: Lütfi Filiz
olduğundan köy içinde kız alıp verişi yoktur. yemek leri kara lahana, mıhlama, mısır ekmeği, akıtma, laz böreği, gürcü böreği yer almaktadır.
Kaynak: Fevziye, Sapanca
Gözleme, akıtma, gibi unlu börekler yapılmaktadır. Coğrafya: Sakarya iline 60 km, Pamukova ilçesine 15 km uzaklıktadır. İklim: Köyün iklimi,
Kaynak: Eskiyayla, Pamukova
oyunları oynanır. Yemek leri kara karıştırma, sütlü biber, höşmerim, akıtma, cızlama, bükme, yarımca, kıvrım gibi yöresel yemekleri meşhurdur.
Kaynak: Çalseki, Keçiören
Kültür: Bunlar gözleme,bazlama ve akıtma(krep) dır. Bulunduğu mevki ormanlık olduğu için arıcılık da yapılmaktadır. Coğrafya: Şehriman köyünün
Kaynak: Şehriman, Mustafakemalpaşa
Ortaçağ tabakalarında ele geçen çanak çömleğin büyük bir bölümünü üzeri kazıma bezemeli ve akıtma boyalı pişirme kaplarından oluşmaktadır.
Kaynak: Mezraa Höyük
Köyün gelenek , görenek ve yemek leri olarak, macur kırması,dızmana, akıtma ve tarhana çorbası başta gelir. Löppedek tatlısı da yapılır.
Kaynak: Şükranlı, Seyitgazi
kış aylarında şöminede kaz asılarak pişirilmesi(Tirit) altına bulgur pilavı,cızlak(akıtma) konularak eğlenceli bir şekilde yenmesi hkl
Kaynak: Mısmılağaç, Havza

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.