Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

akide ne demek?

 - 2 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

akide anlamı
(I) is. (aki:de) din b. İnanç: "Ahmet Bey, dedi, kim olduğunuzu, akidenizi, kasabada, köylerde ne gibi faaliyet gösterdiğinizi biliyorum." -N. Hikmet.
akide anlamı
(II) is. (aki:de) Şekerin kaynatılarak katılaşması yolu ile yapılan, renkli ve kokulu, ağızda güç eriyen şeker, akide şekeri: "Ağızları ve elleri yaladıkları akideden kıpkırmızı bir hâlde geçiyorlardı." -Y. K. Beyatlı.

Kişi Adları Sözlüğü

Akide anlamı Köken: Ar.
Söyleyiş: (aki:de) Cinsiyet: Kız
Bir şeye inanarak bağlanış, inanç, din inancı.

akide eş anlamlısı

inanç
is. 1. Bir düşünceye gönülden bağlı bulunma: "Otuz yıl boyu, Türk tiyatrosunun, Türk oyunları ile kalkınacağına inancını bir gün yitirmedi." -H. Taner. 2. Birine duyulan güven, inanma duygusu. 3. İnanılan şey, görüş, öğreti: "Kendi getirdikleri inançtan başka her şeye kapalıdır zevkleri." -N. Ataç. 4. din b. Tanrı'ya, bir dine inanma, akide, iman, itikat: "Herkes, vicdan, dinî inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir." -Anayasa.

"akide" için örnek kullanımlar

Ayrıca gelen konuklara lokum ve akide şekeri ikram edildi.
In addition, the delight and the guests were served hard candy.
Kaynak: turizmguncel.com
Akide şekerleriyle tatlandırırdı damaklarımızı.
Candy şekerleriyle tatlandırırdı palate.
Kaynak: blog.milliyet.com.tr
Yediğin zaten aynı akide şekeri.
Already on the same hard candy you eat.
Kaynak: blog.milliyet.com.tr
Türkiye'nin önemli mutfak üstatlarından Vedat Başaran'ın katkılarıyla, lokum ve akide şekerinin yapılışının kısa belgeseli çekildi.
Vedat Basaran, the contribution of Turkey's most important masters of the kitchen, a short documentary filmed yapılışının delight and candy sugar.
Kaynak: zaman-online.de
akide (yani dini esas) anlamında monoteizm den uzak olan ve çok farklı uygulama ve ibadet ler içeren dinleri kapsayan geniş bir din
Kaynak: Paganlık
edegelmiştir. Kastamonu 'nun Araç ilçesinden İstanbul 'a gelerek 1777 yılında Bahçekapı 'da açtığı küçük şekerci dükkânında, lokum, akide vb.
Kaynak: Ali Muhiddin Hacı Bekir (şirket)
zaman zaman belirli bir inancın esasında, mutlak varlığın olmadığı durumlarda bir tür akide veya başlı başına bir inanç yapısı da olmuştur.
Kaynak: Putperestlik
Türkçe 'de Teslis adının yanı sıra Üçleme veya Kutsal Üçlük olarak da çevirilir, üç ilahî varlığı içeren akide leri tanımlayan bir ifadedir.
Kaynak: Teslis
zerde ve pilavdan oluşan kuşluk yemeği dağıtılır; bu sırada askerin padişaha bağlılığının işareti olmak üzere birde “akide” merasimi yapılırdı.
Kaynak: Yeniçeri Ocağı
Kulluğun İslam akide sinin bir parçasını teşkil edip etmediği tartışılmıştır. Maturidiyye ve Eş'ariyye mezheplerine göre ibadet, imanın
Kaynak: İslam
Doğduğu şehirden dolayı Zemahşerî, uzun süre Mekke 'de yaşadığından ötürü de Cârûllah lâkaplarıyla anılmıştır. Mutezile akide sine bağlı
Kaynak: Zemahşerî
Eş'ârîyye Mezhebi, Mu'tezile 'ye karşı bir anti-tez olarak doğmuş ve Selef akide sini esas almıştır; fakat akaid meselelerinin ele
Kaynak: Eş'ariyye
Kültür : Sonra bunların yerini akide şekeri aldı. Köyün muhtar başta olmak üzere hatırlı bazı kişilerine bir horoz, orta kademedekilere
Kaynak: Beyceli, Fatsa
(İLKAV) gibi hareketlerle metodolojik olarak ve akide bağlamında benzeştiği ve hem bu hareketleri beslediği hem de onlardan beslendiği görülür.
Kaynak: Haksöz dergisi

Yakın Kelimeler

(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.