Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

Dargeçit ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

Dargeçit, -t'i anlamı
öz. is. (da'rgeçidi) Mardin iline bağlı ilçelerden biri.

"Dargeçit" için örnek kullanımlar

Kaymakamlık ziyaretine BDP'li Dargeçit Belediye Başkanı Süleyman Asan da katıldı.
Mayor of District Governor's visit BDP Dargeçit Asan Solomon also attended.
Kaynak: iha.com.tr
Ceylanpınar'da 2 tahliye, Dargeçit'te 3 gözaltı.
Ceylanpınar second evacuation, Dargeçit in three detention.
Kaynak: firatnews.com
Mardin'in Dargeçit ilçesinde lise öğrencileri ile ilçe protokolü halı saha maçında buluştu.
Dargeçit district of Mardin astroturf match protocol with high school students met the district.
Kaynak: medya73.com
Dargeçit'te kuşku atmosferi hakim.
Bottleneck in the atmosphere dominated by doubt.
Kaynak: yesilgazete.org
Dargeçit, Mardin 'in ilçesidir. Tarihçe: Tarihi çok eskilere dayanan Dargeçit'nın bilinen eski meskunlarının burada yasayan Süryaniler ve
Kaynak: Dargeçit
Kılavuz köyü, Mardin ilinin Dargeçit ilçesine bağlı bir köydür. Tarihçe : Kılavuz Beldesinin kuruluşu çok eskilere dayanmaktadır.
Kaynak: Kılavuz, Dargeçit
Korucu, Mardin ilinin Dargeçit ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Korucu, Dargeçit
Karabayır, Mardin ilinin Dargeçit ilçesine bağlı bir köy dür. Coğrafya: Mardin iline 119 km, Dargeçit ilçesine 14 km uzaklıktadır.
Kaynak: Karabayır, Dargeçit
Ilısu, Mardin ilinin Dargeçit ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köy adını sınırları içinde bulunan kaplıcadan almaktadır.
Kaynak: Ilısu, Dargeçit
Bostanlı, Mardin ilinin Dargeçit ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Bostanlı, Dargeçit
Belen, Mardin ilinin Dargeçit ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Belen, Dargeçit
Bağözü, Mardin ilinin Dargeçit ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün ismi, bağcılıkla geçimlerini sağladıkları üzümden alınmıştır.
Kaynak: Bağözü, Dargeçit
Altınoluk, Mardin ilinin Dargeçit ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köy adını, eski uygarlıkların çok sayıda bıraktığı altınlardan
Kaynak: Altınoluk, Dargeçit
Akyol, Mardin ilinin Dargeçit ilçesine bağlı bir köy dür. Tarih: Köyün asıl adı Dereca olup Türkçe Akyol olarak değiştirilmiştir.
Kaynak: Akyol, Dargeçit
Akçaköy, Mardin ilinin Dargeçit ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Akçaköy, Dargeçit
Temelli, Mardin ilinin Dargeçit ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Temelli, Dargeçit
Beğendi, Mardin ilinin Dargeçit ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün gerçek adı Gizrê'dir. değiştirilmişse de bütün Dargeçit ve doğu
Kaynak: Beğendi, Dargeçit
Kartalkaya, Mardin ilinin Dargeçit ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün bundan önceki adı Liyan dır. Kartalkaya ise köyün
Kaynak: Kartalkaya, Dargeçit
Alayurt, Mardin ilinin Dargeçit ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: köyde çok eski yıllara ait iki kilise vede mezarlar vardır.
Kaynak: Alayurt, Dargeçit
Kumdere, Mardin ilinin Dargeçit ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Kumdere, Dargeçit
Çavuşlu, Mardin ilinin Dargeçit ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi şudur
Kaynak: Çavuşlu, Dargeçit
Yoncalı, Mardin ilinin Dargeçit ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köye yerleşen ilk aile Hesam ailesidir. Diğer aileler sonradan köye
Kaynak: Yoncalı, Dargeçit
Kuşluca, Mardin ilinin Dargeçit ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: 1992 tarihinde bolu komando tugayı alınan emir doğrultusunda bölgeyi
Kaynak: Kuşluca, Dargeçit
Kısmetli, Mardin ilinin Dargeçit ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Kısmetli, Dargeçit

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.