Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

data ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

data anlamı
is. 1. Veri. 2. ekon. Aslında kendileri ekonomik olmayan ancak ekonomi dünyasını dışarıdan kuşatan veya çerçeveleyen, nüfus, teknik bilgi, hukuk düzeni ve yönetim biçimi ögelerinden her biri.

İngilizce - Türkçe

data anlamı
isim
1) veri
2) bilgi
3) data
4) girdi
5) malumat

data eş anlamlısı

veri
is. 1. Bir araştırmanın, bir tartışmanın, bir muhakemenin temeli olan ana öge, muta, done: İstatistik veriler. 2. Bir sanat eserine veya bir edebî esere temel olan ana ilkeler: Bir romanın verileri. 3. Bilgi, data: "Eldeki tüm veriler, sızmadan önce gene dayanamayıp onu aradığımı gösteriyor." -E. Şafak. 4. mat. Bir problemde bilinen, belirtilmiş anlatımlardan bilinmeyeni bulmaya yarayan şey. 5. bl. Olgu, kavram veya komutların, iletişim, yorum ve işlem için elverişli biçimli gösterimi.

"data" için örnek kullanımlar

Özellikle data trafiğinin artması ile şebekelerin kalitesinin, bantların genişliğinin ve kapasitelerinin rolü artıyor.
Especially with the increase in traffic networks, the quality of data, increasing the role and capacity of the width of the bands.
Kaynak: finans.gazetevatan.com
IMKB data serisi incelendiğinde; Geçen hafta bahsettiğim Ocak ayındaki kırılma ortalama noktası 83600e çok hızlı gelindi.
ISE data series examined, in January I mentioned last week, the average breaking point very quickly reached 83600.
Kaynak: ekohaber.com.tr
Üstün Dökmen'in sunduğu 'Küçük Şeyler' adlı ve 'Az data bol fikir' konulu gösteri binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.
Offers superior Dökmen'in 'Little Things' from the' little idea of plenty of data on "thousands of people attended the show.
Kaynak: haberciniz.biz
datum; çoğul data) bir ham (işlenmemiş) gerçek ya da enformasyon parçacığına verilen addır Veriler ölçüm , sayım , deney , gözlem ya da
Kaynak: Veri
Hava veri bilgisayarı, (Genellikle havacılık ta kullanılan İngilizce tabiri ile: Air data computer ya da ADC) modern glass kokpit lerde
Kaynak: Hava veri bilgisayarı
(2002 census), +/- 100,000 second-language speakers (dated data) | 154 | Acehnese | Malayo-Polynesian, Sunda-Sulawesi , Malayic |
Kaynak: Dil sıralaması
Token ring, OSI modelinin data link kısmında bulunan protokollerin üzerinde barındırabileceği bir yerel ağ teknolojisidir. "
Kaynak: Token ring

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.