Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

davetkâr ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

davetkâr anlamı
sf. (da:vetkâr) 1. Çağıran, davet eden (bakış, davranış vb.): "Yanımdan geçerken bir tuhaf baktı / Arzulu ve davetkârdı mutlak" -B. Necatigil. 2. Çekici, cazibeli: "Vapur, pırıl pırıl ışıklarıyla gündüzkinden bir kat daha davetkârdı." -Y. K. Karaosmanoğlu.

Türkçe - İngilizce

davetkâr anlamı
inviting

davetkâr eş anlamlısı

cazibeli
sf. 1. Alımlı: "Sesi mat, yavaş, tatlı ve cazibeli idi." -F. R. Atay. 2. mec. Önemli, ağırlığı olan: "Zamanın en ciddi, en cazibeli bir meselesini konuşabilmek için oraya kapanmışlar ve kendilerini unutmuşlardı." -R. N. Güntekin.
çekici
sf. 1. Çekme işini yapan. 2. mec. Alımlı: "Necdet için bu öbüründen daha çekici değildi." -Y. K. Karaosmanoğlu. 3. is. Kaza veya arıza yapan aracı belli bir yere götürmek için kullanılan taşıt.

"davetkâr" için örnek kullanımlar

Bununla birlikte, şehrin her mahalline, ince, narin, davetkâr ve sevimli mütevâzı camilerine ihtiyaç vardır.
However, the scene of the city, fine, delicate, inviting and charming, modest mosques are needed.
Kaynak: risalehaber.com
Üzerinde dumanı tüten, kokusuyla olduğu kadar, görüntüsüyle de davetkâr bir hamburgere, dönerli bir sandviçe, yanında buz gibi bir kolaya hangimiz "Hayır" diyebiliriz ki?
On steaming, the scent, as well as an inviting appearance, the hamburger, a sandwich rotating, one of us is next to an ice-cold Coke "No", we can say that?
Kaynak: ensonhaber.com
Takımlarını desteklemeye gelen İskoç taraftarlar da barlardan, eğlence merkezlerinden sokaklara taşan bu davetkâr coşkuya hayır demedi ve sağlam bir dostluğun temelleri atılmış oldu.
Support teams from the Scottish fans in the bars, entertainment centers, inviting outpouring of enthusiasm that had said no, and laid the foundation of a solid friendship.
Kaynak: sporx.com
Fakat ışık oyunlarının sahnesi sihirli bir sofra gibi su yüzeyi ve derinliğin davetkâr karanlığı insanoğlunun talihine ayna tutarcasına
Kaynak: Çöpbey, Bartın

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.