Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

denizatı ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

denizatı anlamı İng. seahorse Lat.Hippocampus hippocampus Alm. Seepferdchen Fr. hippocampe
Kemikli balıklar (Teleostei) takımının, deniziğnesigiller (Syngnathidae) familyasından, 10-18 cm kadar uzunlukta bir tür. Denizaygırı.

BSTS / Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü

denizatı anlamı Lat.Hippocampus hippocampus
Kemikli balıklardan, deniz iğnesigiller (Syngnathidae) familyasından, 18 cm kadar uzunlukta olabilen bir tür.

Güncel Türkçe Sözlük

denizatı anlamı
is. hay. b. Başı at başına benzeyen, suda dik duran, kuyruk yüzgeci olmayan, 10-15 cm boyunda bir deniz hayvanı (Hippocampus hippocampus).

Türkçe - İngilizce

denizatı anlamı
isim
1) sea horse
2) hippocampus

"denizatı" için örnek kullanımlar

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ITB Berlin'de uzun yıllardır yurtdışında bulunan kanatlı denizatı broşunun Türkiye'ye getirildiğiniaçıkladı.
Culture and Tourism Minister Omer Celik, ITB Berlin, the winged seahorse brooch Turkey getirildiğiniaçıkladı abroad for many years.
Kaynak: turizmguncel.com
Pigme denizatı (Hippocampus bargibanti), Batı Büyük Okyanus bölgesinde yaşarlar (Endonezya , Filipinler , Papua Yeni Gine , Solomon Adaları
Kaynak: Pigme denizatı
Yapraklı deniz ejderi (Phycodurus eques), denizatı ile ilgili olan bir tuzlu su (deniz) balığıdır. Phycodurus cinsinin tek üyesidir.
Kaynak: Yapraklı deniz ejderi
Amblemi turuncu zemin üzerinde beyaz denizatı dır. 2007 yılında erken seçim kararı alınması akabinde genel seçimlere katılamamıştır.
Kaynak: Güçlü Türkiye Partisi
Birçok dizide rol almış ve 2003 senesinde kadıköy denizatı cafe'de stand up oyun oynadıktan sonra, 2004 senesinden itibaren mizah ile
Kaynak: Erkan Erten
Kemikli balıklar (Actinopterygii) : Denizatı (Hippocampus reidi) Cüce denizatı (Hippocampus bargibanti) Omurgasızlar (Invertabrae)
Kaynak: Durumu belirsiz türler
aşırı stres altına girdiğinde veya karşı cinse sarıldığında denizatı na dönüşür çünkü denizatı, bebek ejderha olarak düşünülen bir hayvandır.
Kaynak: Fruits Basket
Dalgalar Dedikoduyu Sever' de ki bu masalsı öykülerin kahramanları ise ; denizatı Çia ile sevgilisi Si, akılsız küçük yabankazı, kırlangıç
Kaynak: Dalgalar Dedikoduyu Sever
ve yine dişi içinde yumurtadan çıkan oovivipar hayvanlardır ya da denizatı nda olduğu gibi, bir kese içinde gelişmekte olan yavruları
Kaynak: Eşeyli üreme
ler, pina , denizyıldızı , triton , denizatı , denizkulağı , yumuşak mercanlar , posidonai ve zostera da tükenme tehlikesi içindedirler
Kaynak: Türkiye faunası

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.