Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

akronim ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

akronim anlamı
is. db. Kısma ad.

"akronim" için örnek kullanımlar

Çalışma Kampları Yönetimi Baş İdaresi) Sovyetler Birliği hükümeti aracılığı ile yönetilen akronim iyle oluşan cezai çalışma kampları sistemi.
Kaynak: Gulag
FL kısaltması İngilizce flight level kavramının akronim idir. Standart basınç (QNE ) 1013,25 hPa (mb ) veya 29,92 inHg'dir.
Kaynak: Uçuş seviyesi
Q kodları kısaltma veya akronim değildirler. Amatör radyoculuktaki kullanımından örnekler: QRL: Meşgul müsün? QRV: Hazır mısın?
Kaynak: Q kodu
Basınç seviyeleri: Bu kodlar kısaltma veya akronim değildirler. QNH: QNH, ortalama deniz seviyesi ndeki (MSL) atmosfer basıncı değeridir.
Kaynak: Atmosfer basıncı
Aşi, Açin olarak yer alır Sözlü gelenekte ise aceh kelimesi bir akronim olarak algılanır ve şu şekilde açıklaması yapılır: "a" Arapları, "
Kaynak: Açe
Dünyada İngilizce eğitiminde kullanılan en yaygın metodolojilerin akronim leri şunlardır. EFL : EFL (E nglish as a F oreign L anguage/Yabancı
Kaynak: Yabancı dil olarak İngilizce eğitimi
bir cümlenin akronim i değildir ancak zamanla "Save Our Souls (ruhlarımızı kurtarın)" gibi çeşitli İngilizce folklorik anlamlar yüklenmiştir.
Kaynak: SOS
ISBN 1-57312-376-5 Bu ismin İngilizce orijinali Scriptural Baptist Convention şeklinde geçiyor ve akronim olarak kullanıldığında örgütün
Kaynak: Güneyli Baptist Toplumu
İsim, İngilizce akronim SWAT benzeri bir kısaltmadır, grubun tam adını kısaltmak için kendi başlarına kelime oluşturan iki kanji
Kaynak: Naruto ninja rütbeleri

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.