Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

Dervişler ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Yerleşim Birimleri Sözlüğü

Dervişler anlamı
Adana ili, Seyhan ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.

"Dervişler" için örnek kullanımlar

Ama notalar dökülmeye başlayınca dervişler hemen başladılar zikre.
But the notes immediately began chanting dervishes began to fall.
Kaynak: haber.stargazete.com
Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ve mensuplar ülkesi olmuştur.
The Republic of Turkey sheikhs, dervishes, disciples and members have said.
Kaynak: mucadele.com.tr
Tekke ve zaviyelerin kapatılmasını öngören kanun Atatürk'ün 'Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ve meczuplar memleketi olmaz'' açıklamasından sonra yasalaşmıştı.
Law envisages the closure of dervish lodges and retreats Atatürk's Republic of Turkey sheikhs, dervishes, disciples, and not the hometown meczuplar yasalaşmıştı'' After the announcement.
Kaynak: ulusalkanal.com.tr
Yine kandillerde, özellikle de Kadir gecelerinde içerisine et, bol havuç ve ince kıyılmış portakal kabuğunun konduğu "Özbek pilâvı" pişirilir, dervişler ile ziyaretçilere ikram edilirdi.
However, oil lamps, Kadir nights, especially in the meat, carrots and finely chopped orange peel is placed plenty of "Uzbek rice" cooked, the dervishes would serve the visitors.
Kaynak: haberturk.com
Dervişler, Adana ilinin Seyhan ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyü iki derviş kurduğu için bu ismi almıştır. Daha sonra
Kaynak: Dervişler, Seyhan
Kısalar, Bostuklar, Kavlaklar, Comular, Dervişler, Karaahmetler... vs. Çal Köyü, Zafer Bayramı nedeniyle büyük önem taşımaktadır.
Kaynak: Çalcılar, Altıntaş
Göçler nedeniyle nüfus artışının olmadığı köyde; Çürükler, Topalhasanlar, Yantirler, Balalar,Güsenler, Topallar, Kocaeliler ve Dervişler
Kaynak: Ahiler, Pamukova
Eserleri : Yedi Dervişler (Nisan 2007) Başkaldıran Edebiyat (Ekim 2007) Allah'ın Kızları (Mart 2008) Şeytan, Melek ve Komünist (2011)
Kaynak: Nedim Gürsel
Mahalleleri : : Dervişler. Altyapı bilgileri: Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu
Kaynak: Aydınlar, Gökçebey

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.