Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

dezenfeksiyon ne demek?

 - 5 sözlük, 5 sonuç.

BSTS / Besin Hijyeni ve Teknolojisi Terimleri Sözlüğü

dezenfeksiyon anlamı İng. disinfection
Bakteri sporları hariç, mikroorganizmaların kimyasal maddelerle öldürülmesi işlemi.

BSTS / Mikrobiyoloji Terimleri Sözlüğü

dezenfeksiyon anlamı İng. disinfection
Hastalık oluşturan mikroorganizmaların kimyasal maddeler kullanılarak öldürülmeleri.

BSTS / Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü

dezenfeksiyon anlamı İng. disinfection
Patojen mikroorganizmaların fiziksel veya kimyasal yollarla yok edilmesi, mikropların öldürülmesi, mikropsuz duruma getirme ve virüslerin inaktivasyonu.

Güncel Türkçe Sözlük

dezenfeksiyon anlamı
is. tıp Cansız yüzeylerdeki hastalık yapma özelliği olan bakteri, virüs, parazit gibi mikroorganizmaların kimyasal maddeler kullanılarak sayıca, türce azaltılması veya yok edilmesi işlemi.

Türkçe - İngilizce

dezenfeksiyon anlamı
disinfection

"dezenfeksiyon" için örnek kullanımlar

Dezenfeksiyon işlemlerinde Kurumdan izinli dezenfektanların kullanılması zorunludur.
Permission from the Authority must be used disinfectants disinfection processes.
Kaynak: haberx.com
Etlerle ilgili hayvansal ürünlere ait kesim raporu, dezenfeksiyon belgesi ve mühürlerinin bulunduğu belirlendi.
Report about the meat cut from animal products, disinfection certificate and seals was found.
Kaynak: bugun.com.tr
Özellikle bulaşıcı ve salgın hastalıklar yöntemlerinden, aşılama tedbirlerinden, dezenfeksiyon çalışmalarından bahsettik.
In particular the methods of contagious and infectious diseases, vaccination measures, we talked about the work of disinfection.
Kaynak: memleket.com.tr
Kütahya'da hijyen, sanitasyon, dezenfeksiyon ve sterilizasyon uygulamalarında her geçen gün gelişen farklı yöntemlerden yararlanılıyor.
Kütahya, hygiene, sanitation, disinfection and sterilization applications developed with each passing day being exploited in different ways.
Kaynak: haberler.com
Sterilizasyon ile dezenfeksiyon farklı anlamlara gelmektedir : Sterilizasyon bir nesne ya da obje üzerindeki tüm zararlı zararsız
Kaynak: Sterilizasyon
Derinin dezenfeksiyon undan sonra yaklaşık 4 saat 40 dakika süre ile asepsisini sağlar. Gram-negatif bakteri ler ile kontamine olmuş
Kaynak: Tentürdiyot
Test edilen ve onaylanan dezenfeksiyon ürünlerinin listeleri uygulama koşullarına bağlı olarak aşağıdaki kısımlara ayrılır: Hijyenik el
Kaynak: Dezenfektasyon
şunlardır; ızgara (ince veya kaba), ön çökeltim havuzu, kimyasal veya biyolojik arıtma üniteleri, son çökeltim havuzu ve dezenfeksiyon ünitesi.
Kaynak: Atık su arıtımı
Daha geniş bir anlamda, terim HVAC , ısıtma, soğutma ve havalandırma veya havanın durumunu iyileştirmek için dezenfeksiyon işlemleri için
Kaynak: İklimlendirme
Mikroplardan korunma; asepsi , ameliyat larla doğum öncesi yapılan dezenfeksiyon , antisepsi ve antibiyotik tedavisiyle elde edilir.
Kaynak: Antisepsi
2'lik formol ve % 2'lik sodyum hidroksit dezenfeksiyon için yeterlidir. Hastalığın konakçı sayısı az olmasına rağmen tüm dünyada yaygındır.
Kaynak: Bovine herpesvirus 1
Yapılan bir araştırmada içme suyunun dezenfeksiyon u için kullanılan klor un suyun yüzeyinde bulunan organik maddelerle tepkimesi sonucu
Kaynak: Nöral tüp defekti
Türk hekimlerinin seçkinleşme mücadelesi, tebhirhaneler (dezenfeksiyon istasyonları), Türk kadınlarının sağlık alanında var olma
Kaynak: Nuran Yıldırım
arıtma yöntemi ( Ultraviole, bakteri virüs mantar ve diğer mikroorganizmaları uv ışınlarına maruz bırakarak öldüren dezenfeksiyon sistemidir. )
Kaynak: Su filtreleme sistemi
babanın bu bakteri ile infekte olması, yeterli dezenfeksiyon işlemi uygulanmadan endoskop ların diğer hastalarda da kullanılması sayılabilir.
Kaynak: Helicobacter pylori

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.