Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

diazepam ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

BSTS / Farmakoloji ve Toksikoloji Terimleri Sözlüğü

diazepam anlamı İng. diazepam
Etki süresi uzun, stres önleyici, kas gevşetici ve kasılma giderici olarak kullanılan bir benzodiazepin türevi ilaç.

"diazepam" için örnek kullanımlar

Aynı zamanda 1963 yılından bu yana (Valium) diazepam pazarladığı Hoffmann-La Roche, 1960 yılında kullanılabilir hale geldi. Bu özellikler
Kaynak: Benzodiazepin
nedenleri olduğu kaydedilen açıklamada, Jackson'ın kanında midazolam, diazepam , lidocaine ve ephedrine ilaçlarının da bulunduğu söylenmiştir.
Kaynak: Michael Jackson
oxycodone , oxymorphone , diazepam / nordiazepam adlı ilaçlarla alınan ethanol (alkol) den meydana gelen akut zehirlenme olduğu açıklandı.
Kaynak: Avenged Sevenfold
Karaciğerde sitokrom P450 2C19 (CYP2C19) sistemi ile metabolize edildiğinden, diazepam, varfarin ve fenitoinin atılımını geciktirebilir.
Kaynak: Omeprazol
fenitoin , propranolol , prednizolon , diazepam , klaritromisin ya da terfenadin ile klinik olarak önem taşıyan bir etkileşim saptanmamıştır.
Kaynak: Lansoprazol
ve fluvoksamin gibi selektif serotonin gerialım inhibitörleri veya alprazolam , clonazepam ve diazepam gibi anksiyolitik ilaçlar vardır.
Kaynak: Anksiyete bozukluğu
Birçok incelemede, gebeliğin ilk 3 ayında minör trankilizanlara (klordiazepoksid, diazepam ve meprobamat) bağlı konjenital oluşum
Kaynak: Alprazolam
Yapılan açıklamada "Bay Heath Ledger birlikte aldığı oxycodone, hydrocodone, diazepam, temazepam, alprazolam ve doxylamine ilaçlarının
Kaynak: Heath Ledger

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.