Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

diferansiyel ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu

diferansiyel anlamı Osm. tefazulî Fr. différentiel
(matematik)

Güncel Türkçe Sözlük

diferansiyel anlamı
is. 1. Dönemeçlerde otomobilin iki arka tekerleğinin ayrı hızla dönmesini sağlayan bir dişli aygıt. 2. mat. Özellikle fonksiyonların değişmeleriyle ilgili matematik dalı.

Türkçe - İngilizce

diferansiyel anlamı
sıfat
1) differential

"diferansiyel" için örnek kullanımlar

Motor, yedi vitesli çift debriyajlı aktarıma bağlanarak diferansiyel kilidinin yardımıyla gücü arka tekerlere iletiyor.
Engine, seven-speed dual-clutch transmission with the help of connecting power to the rear wheels transmitting differential lock.
Kaynak: otomobilgazetesi.com
Ayrıca, elektronik olarak kullanılabilen çift çeker ve diferansiyel kilidi sistemleri, tek tuş ile devreye alınıp devre dışı bırakılabiliyor.
In addition, the electronics can be used as a dual-wheel drive and differential lock systems, switching and can be disabled with a single key.
Kaynak: haber3.com
Torsen sınırlı kaymalı diferansiyel sayesinde de oldukça dengeli bir otomobil olan BRZ, arkadan itişli bir otomobilde sıkça görülmeyecek kadar iyi yol tutuyor.
With Torsen limited-slip differential, a car, the BRZ is also quite balanced, rear-wheel drive car, often to be seen with a good road holding.
Kaynak: otomobil.bugun.com.tr
kimya , mühendislik , biyoloji ve ekonomi alanlarında matematiksel model ler genellikle diferansiyel denklemler kullanılarak ifade edilirler.
Kaynak: Diferansiyel denklemler
sıklıkla fraksiyonel diferansiyel denklemler çözümünde kullanılır. Kısmi Türev: Kısmi türev çok değişkenli bir işlevin , sadece ilgili
Kaynak: Türev
Matematik te adi diferansiyel denklem (İngilizce ODE - Ordinary Differential Equation), tek değişken li fonksiyon ların türev lerini
Kaynak: Adi diferansiyel denklemler
Matematik te, bir kısmi diferansiyel denklem birkaç değişkenli bir fonksiyon ile, bu fonksiyonun değişkenlere göre kısmi türev leri
Kaynak: Kısmi diferansiyel denklem
Limitli kaymalı diferansiyel (LSD), otomotivde çıkış şaftında tekerlekler arasında hız farkı oluşmasına izin veren, ancak bu farkın önceden
Kaynak: Limitli kaymalı diferansiyel
Doğrusal olmayan diferansiyel denlemler, doğrusal diferansiyel denklemlere yapı olarak benzemektedir. Doğrusal olmayan diferansiyel
Kaynak: Dogrusal olmayan diferansiyel denklemler
Matematik te, bir adi diferansiyel denklemin açık biçimi şöyledir: y'+ P(x)y Q(x)y^n, (Denklem I) denkleme Bernoulli diferansiyel denklemi denir.
Kaynak: Bernoulli diferansiyel denklemi
Friedrich Bessel tarafından genelleştirilen Bessel fonksiyonları, Bessel diferansiyel denklem inin y(x) şeklindeki kanonik çözümleridir:
Kaynak: Bessel fonksiyonu
Matematik te Laplace denklemi, özellikleri ilk defa Pierre-Simon Laplace tarafından çalışılmış bir kısmi diferansiyel denklemdir .
Kaynak: Laplace denklemi
Dalga denklemi fizikte çok önemli yere sahip bir kısmi diferansiyel denklem dir. Bu denklemin çözümlerinden, ses, ışık ve su dalgalarının
Kaynak: Dalga denklemi
türdeki Kısmi diferansiyel denklem lerdir. Fransız matematikçi , geometrici ve fizikçi olan Siméon-Denis Poisson 'dan sonra isimlendirilmiştir.
Kaynak: Poisson denklemi
Sonlu Elemanlar Yöntemi ya da Sonlu Elemanlar Metodu, kısmi diferansiyel denklem lerle ifade edilen veya fonksiyonel minimizasyon u olarak
Kaynak: Sonlu elemanlar yöntemi

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.