Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

dil bilgisi ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Gramer Terimleri Sözlüğü

dil bilgisi anlamı
Çeşitli düzeydeki okullarda, Türkçenin ses, şekil ve cümle yapısı ile cümlenin ögeleri arasındaki anlam ilişkilerini öğreten bilgi dalı; bu bilgileri veren dersin ve kitapların adı. bakınız» ve krş. Gramer.

BSTS / Türk Dünyası Gramer Terimleri Kılavuzu

dil bilgisi anlamı
Azerbaycan Türkçesi: Grammatika; Türkmen Türkçesi: dil bilimi ~ grammatika; Gagauz Türkçesi: dilbilgisi; Özbek Türkçesi: til bilimi ~ grammatika; Uygur Türkçesi: grammatika; Tat: tel beleme ~ telğıyleme ~ grammatika; Başkurt Türkçesi: tel beleme; Kmk: til ilmu ~ tilni hakındagı ilmu;Krç.-Malk.: grammatika ~ til bilim ilmu; Nogay Türkçesi: til îlmîsî - grammatika; Kazak Türkçesi: til bilimi ~ grammatika; Kırgız Türkçesi: til ilimi; Alt:: til bilimi ~ grammatika; Hakas Türkçesi: tîldeňer ügredîg ~ grammatika; Tuva Türkçesi: tıl ertemi; Şor Türkçesi: *til piliji ~ grammatika;Rusça: yazıkoznaniye ~ grammatika;~

Güncel Türkçe Sözlük

dil bilgisi anlamı
is. Bir dilin ses, biçim ve cümle yapısını inceleyip kurallarını tespit eden bilim, Gramer: "Ünlü adayı genç şarkıcıların, dil bilgisiyle fazla ilgilenmedikleri ortada." -T. Uyar.

"dil bilgisi" için örnek kullanımlar

Şimdi çocuğuma derslerinde yardımcı olabilmek için Türkçe dil bilgisi öğreniyorum'' dedi.
Turkish language courses in order to help my child learn now,'' he said.
Kaynak: turkish.ruvr.ru
Uwe KIND, dil bilgisi ve kelime bilgisi konularına akılda kalıcı, eğlenceli ve öğrencilerin de aktif olarak katıldığı bir yaklaşım ile yabancı dil eğitiminde çocuklara farklı öğrenme deneyimleri yaşatmayı sürdürüyor.
Uwe KIND, grammar and vocabulary issues catchy, fun, and active participation of students in foreign language education for children with an approach that continues to experience different learning experiences.
Kaynak: haberler.com
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.