Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

divan edebiyatı ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

BSTS / Edebiyat ve Söz Sanatı Terimleri Sözlüğü

divan edebiyatı anlamı
Gerek dil ve gerek ruh ve teknik bakımından Arap ve Fars edebiyatının etkisi Altında gelişen ve Tanzimattan sonra yerini yavaş yavaş batı âleminin tarz ve görüşlerine uygun hareketlere bırakan klâsik Türk edebiyatı ki zamanında halk edebiyatiyle iki karşıt kutup meydana getirmişlerdi.

Güncel Türkçe Sözlük

divan edebiyatı anlamı
is. XIII-XIX. yüzyıllar arasında dil, konu, işleniş bakımından Arap, Fars etkisi Altında gelişmiş Türk edebiyatı.

"divan edebiyatı" için örnek kullanımlar

Atilla'nın, Divan Edebiyatı şairi Fuzuli'nin Leyla ile Mecnun eserinden yola çıkarak hazırladığı albüm 11 şarkıdan oluşuyor.
Attila, Divan Literature, which is based on the work of the poet Fuzuli Layla and Majnun album consists of 11 songs.
Kaynak: haber.stargazete.com
Kanuni Sultan Süleyman'ın Hürrem Sultan'a yazdığı divan edebiyatı şiirini okuyan Yazar Bahadıroğlu, öğrencilerden büyük alkış aldı.
Hürrem Sultan Suleiman the author reads his poem Bahadıroğlu Divan literature, the students received a standing ovation.
Kaynak: haberx.com
Şairlerin kendi şiir yolculuklarını anlattıkları ve Modern Türk şiiri ile Divan Edebiyatı arasındaki farklılıkları da konuştuğu programa şiir okuyucuları büyük ilgi gösterdi.
The modern Turkish poetry with poets and their poetry narrated journey of Divan Literature, showed great interest in the differences between the readers of the poem speaks to the program.
Kaynak: haberler.com
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.