Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

Akyaka ne demek?

 - 2 sözlük, 6 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

Akyaka anlamı
öz. is. (a'kyaka) Kars iline bağlı ilçelerden biri.

Yerleşim Birimleri Sözlüğü

Akyaka anlamı
Ardahan ili, Yalnızçam bucağına bağlı bir yerleşim birimi.
Akyaka anlamı
Aydın ili, Bozdoğan ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.
Akyaka anlamı
Bayburt ili, Demirözü ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.
Akyaka anlamı
Burdur ili, merkez ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.
Akyaka anlamı
Muğla ili, Ula ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.

"Akyaka" için örnek kullanımlar

CHP'li Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca: Soruşturmaya ve denetlemeye karşı değiliz.
CHP Akyaka Mayor Ahmet Çalca: We are not against the investigation and control.
Kaynak: yeniasir.com.tr
Akyaka beldesinde yaşayan Semiha Başak da balıkçılığı tek başına yapan kadınlardan.
Semiha living alone who Akyaka Virgo women in the fishery.
Kaynak: haberciniz.biz
Hava sıcaklığının 19 derece olduğu Akyaka beldesinde ise vatandaşlar, sahillere akın etti.
Air temperature is 19 degrees Akyaka of the citizens, flocked to the beaches.
Kaynak: timeturk.com
Şeker pancarının Arpaçay ve Akyaka için önemli olduğuna değinen Tepe, silajlık mısır ve yem bitkilerinin de önemli olduğunu kaydetti.
Noting that it was important for sugar beet and Akyaka Arpacay Hill, noted that it is also important corn silage and forage crops.
Kaynak: sondakika.com
İlçe adları : Akyaka - Kars iline bağlı bir ilçe Belde adları : Akyaka - Muğla ilinin Ula ilçesine bağlı bir belde Köy adları
Kaynak: Akyaka
Akyaka, Kars ilinin bir ilçe sidir. Tarihçe : (Rusça : Кызылчакчак) adını alan Akyaka 1534 yılında Osmanlı İmparatorluğu topraklarına
Kaynak: Akyaka, Kars
Akyaka, Ula ilçesi sınırları içinde bir turizm belde si. Tarihçe: Antik çağlardan beri üzerinde yerleşim olduğuna inanılan Akyaka yakın
Kaynak: Akyaka, Ula
Akyaka, Aydın ilinin Bozdoğan ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: tarihlerden birinde bu köye siyah kıyafetli fakat yakası beyaz olan bir
Kaynak: Akyaka, Bozdoğan
Akyaka, Ardahan ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür. Tarih : Eski bir yerleşim yeri olan bu köy ne nedenle bilinmez bir süre boş
Kaynak: Akyaka, Ardahan
Akyaka, Burdur ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Akyaka, Burdur
Akyaka, Bayburt ilinin Demirözü ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Akyaka, Demirözü
Esenyayla, Kars ilinin Akyaka ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Eski ismi Uzun Kilise dir. Köyde bulunan eski Ermeni kilisesinden
Kaynak: Esenyayla, Akyaka
Üçpınar, Kars ilinin Akyaka ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: I. Dünya Savaşı sıralarında Ermeni istilasına uğramıştır.
Kaynak: Üçpınar, Akyaka
Aslanhane, Kars ilinin Akyaka ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe : Köy halkı, Oğuzlara mensup Azerbaycan Türklerinden oluşmaktadır.
Kaynak: Aslanhane, Akyaka
Şahnalar, Kars ilinin Akyaka ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: 19. Yüzyıl sonlarında Dukhobor mezhebinden Rus lar yaşamaktaydı.
Kaynak: Şahnalar, Akyaka
Küçükaküzüm, Kars ilinin Akyaka ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe : Köy halkı, Oğuzlara mensup Azerbaycan Türklerinden oluşmaktadır.
Kaynak: Küçükaküzüm, Akyaka
Büyükpirveli, Kars ilinin Akyaka ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe : Köy halkı, Oğuzlara mensup Azerbaycan Türklerinden oluşmaktadır.
Kaynak: Büyükpirveli, Akyaka
Büyükdurduran, Kars ilinin Akyaka ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe : Köy halkı, Oğuzlara mensup Azerbaycan Türklerinden oluşmaktadır.
Kaynak: Küçükdurduran, Akyaka
Büyükdurduran, Kars ilinin Akyaka ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe : Köy halkı, Oğuzlara mensup Azerbaycan Türklerinden oluşmaktadır.
Kaynak: Büyükdurduran, Akyaka
İbişköy, Kars 'ın Akyaka ilçesindeki bir köydür. Tarihçe: Köy statüsüne 16 Ağustos 1988 tarihinde kavuşmuştur. Coğrafya İklim
Kaynak: İbişköy, Akyaka
Boyuntaş, Kars ilinin Akyaka ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe : Köy halkı, Oğuzlara mensup Azerbaycan Türklerinden oluşmaktadır.
Kaynak: Boyuntaş, Akyaka
Akyaka Sınır Kapısı, Kars ili nin en doğu bölgesinde yer alan Akyaka ilçesinde bulunan Ermenistan sınırında bulunan sınır kapısıdır.
Kaynak: Akyaka Sınır Kapısı
Akbudak, Kars ilinin Akyaka ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe : Köy halkı, Oğuzlara mensup Azerbaycan Türklerinden oluşmaktadır.
Kaynak: Akbulak, Akyaka
Adem Polat (d.17 Eylül 1988 ), Akyaka , Türk baterist . Müziğe çocukluğunda gitar çalarak başlamıştır. Davul çalmaya lisede başlayan
Kaynak: Adem Polat

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.